Detta är en genrebild.

19-årig man anhållen efter helgens skjutning

En 19-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott efter skottlossningen mot ett lägenhetshus på Skallberget i Västerås.

Publicerad

Den 4 mars hörde en polispatrull en misstänkt skottlossning och det visade sig snart att skott hade avlossats mot ett lägenhetshus på Skallberget.

På måndagen informerade Åklagarmyndigheten om att en 19-årig man anhållits på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott efter skottlossningen.

– Utredningen är inne i ett intensivt skede där vi håller förhör med inblandade och ytterligare förhör ska hållas. Nu fortsätter förundersökningen med sedvanliga utredningsåtgärder, säger senior åklagare Ann-Sofie Trossing, som leder förundersökningen.

Senast klockan 12 på onsdag den 8 mars måste åklagaren besluta om den misstänkta ska begäras häktad eller försättas på fri fot. När åklagaren har fattat beslut kommer ett nytt pressmeddelande att skickas ut, skriver Åklagarmyndigheten.

Eftersom utredningen är inne i ett mycket tidigt skede kan ingen ytterligare information lämnas för närvarande. Åklagaren är heller inte tillgänglig för media.

Powered by Labrador CMS