
Saluhall i miniatyr när lokala producenter samlas i Igor
Ett torg fyllt av delikatesser – Delikatesstorget, öppnar den 18 mars i Kvarteret Igors bottenvåning.
Marie Eriksson och Michael Andersson på Eventkonsult Mälardalen satsar på ett delikatesstorg där olika, framför allt lokala producenter, kan marknadsföra sina matprodukter i gallerian Igor i centrala Västerås utan att binda upp sig på långvariga kontrakt.
– Hos oss kan man hyra en plats på kort eller lång tid, allt ifrån en vecka eller längre. På det sättet behöver företagen inte låsa sig vid dyra hyreskontrakt, berättar de.
Idén till Delikatesstorget kom när de själva stod och sålde korv på platsen.
– Vi började med att sälja korv per meter, bland annat här i Igor och fick då frågan av fastighetsägaren Stadsrum fastigheter om vi inte ville göra något permanent här nere, säger Michael Andersson.
Svaret var: Självklart! De tände direkt på idén.
Tanken är att det ska vara lokala matproducenter i första hand och företagen ska redan vara etablerade. Man vill även ha en mix av olika produkter på torget och till starten kommer bland annat kaffe, ost, korv, grill-kubbar och lakrits finnas till försäljning.
Företagen hyr yta efter sitt eget önskemål och efter hur lång tid man vill stå, kanske en vecka, kanske en vecka i månaden eller så hyr man en längre period. I lokalen finns det sex diskar med sammanlagt 17 meter disk, och man kan hyra den yta man behöver i mån av plats.
– Det är ett bra alternativ när man kan bestämma själv hur stort man vill ha och hur mycket man vill stå, speciellt i de här tiderna när det inte är så lätt för företagen, säger Marie Eriksson.
De tycker att Igor passar perfekt för ett Delikatesstorg och om det går bra finns planer på att utöka och starta i andra städer.
– Läget här är riktigt bra. Vi har redan fått otroligt mycket positiv respons, både från de andra butikerna i Igor och från tidigare kunder, säger de.
Delikatesstorget kommer att ha samma öppettider som övriga butiker i kvarteret Igor, förutom på söndagar då man håller stängt.
