Scen och uteserveringar. Visionsbild över hur Kungsleden tänker sig att framtidens Melkertorget ska se ut. Foto: Archus

Restaurangkedjan öppnar i city – satsar på stor uteservering

Satsningen på Melkertorget fortsätter. Nu avslöjar fastighetsägaren Castellum att man hyr ut en stor del av bottenvåningen i Melkerhuset till restaurangkedjan Klang Market. Restaurangen kommer även att satsa på en stor uteservering med 200 platser på torget.

Publicerad

Castellum hyr, genom det helägda dotterbolaget Kungsleden, ut 948 kvadratmeter till restaurangkedjan Klang Market i fastigheten Ottar 5 vid Melkertorget.

Uthyrningen bidrar till satsningen, som Västerås Tidning tidigare berättat om, där fastighetsägaren vill utöka utbudet av service och upplevelser centralt i Västerås och redan till våren och sommaren förses området med foodtrucks och en nybyggd scen för evenemang.

Enligt mätningar är Melkertorget, eller Asestorget som det ofta kallas i folkmun, och Skrapantorget två av de mest besökta platserna i Västerås och Castellum, genom Kungsleden, satsar nu på att göra området ännu mer attraktivt för besökarna.

Sol hela dagen

Våren 2023 öppnar Klang Market restaurang i bottenvåningen på Melkerhuset. Avtalet löper under tio år. Klang Market finns sedan tidigare i bland annat i Malmö och Göteborg och Stockholm.

– Aseatorget är det enda torg i Västerås som har sol hela dagen och Klang Markets 200 platser på uteserveringen kommer att få ett oslagbart läge. Till våren har vi foodtruck-vecka på Aseatorget och på sensommaren bygger vi upp en scen för ett stort evenemang för att därefter på hösten välkomna Ölhallen som öppnar i Mimerporten. Under sommaren planeras även fler aktiviteter som vi kommer att släppa nyheter om längre fram, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Castellum/Kungsleden i ett pressmeddelande.

Festivaler i biografen

Från och med 2023 planerar Castellum att arrangera festivaler på Aseatorget och i den gamla Melkerbiografen, ABB:s gamla samlingslokal, genomförs även en omfattande renovering för att så småningom öppna upp för en möjlig samlingsplats för spelningar och events. I lokalen finns 170 sittplatser.

Restaurangkedja. Klang Market har sedan tidigare flera restauranger i Stockholm och finns även i Göteborg, Malmö, Uppsala och Växjö.
Powered by Labrador CMS