Hyllade restaurangen flyttar till city

Nu flyttar Stefan Taylor sin fine dining-restaurang Essence från Kopparlunden till Västerås city. – Jag letade först i Stockholm, men jag har så många lojala kunder som kommer hit, säger stjärnkocken.

Publicerad

I början av 2020 öppnade skotten Stefan Taylors fine dining-restaurangen Essence på Kopparlunden efter att ha stängt den framgångsrika restaurangen Västerås Dinner Club på Sigurdsområdet.

Nu flyttar Essence från Kopparlunden till centrala Västerås, närmare bestämt till Källgatan där tidigare Wokman wok & sushi låg.

Stefan Taylor berättar att början av året var speciellt jobbig för restaurangen då coronan slog hårt mot hela restaurangbranschen.

– Vi förlorade 25 procent av våra platser då vi fick ta bort bord för att man skulle kunna hålla avståndet, så det var tufft – även om det gick.

Nu säger han att de var tvungna att hitta en ny plats för restaurangen för att den restaurang de delade lokaler med lades ned.

– Jag letade först i Stockholm, men jag har så många lojala kunder som kommer hit, inte bara från Västerås. I Stockholm skulle jag få starta från början igen så jag bestämde mig för att stanna kvar här.

Konceptet på Restaurant Essence har varit att Stefan Taylor serverat en meny med minst sju rätter som kommer som en överraskning för gästerna.

– Vi kommer att fortsätta med samma koncept, men nu i lokaler som är på 200 kvadratmeter istället för 100.

Avslutningsvis säger Stefan Taylor att de ser fram emot att kunna ta emot sina gäster i de nya lokalerna som nu helrenoveras.

– Vi siktar på att vara klara i juni för att öppna i juli.

Powered by Labrador CMS