Festivalgeneral. Alf Westerdahl ser fram emot festivalen med stor förväntan. Foto: Helena Andersson

Västerås laddar för årets stora festival

Nu är det dags! Torsdagen den 27 juni intar Västerås cityfestival stan och även om utbudet är stort står musiken i centrum. De två största scenerna, Mimerscenen och Live scenen, bjuder på såväl metal med Axenstar och hip-hop med till exempel Imenella och Stor, som pop med Molly Sandén och Victor Leksell.

Publicerad

Festivalgeneral Alf Westerdahl säger att det känns som om årets startfält är det bästa hittills.

– Det är många som vi är nöjda med att ha fått hit till Västerås, bland dem Silvana Imam, Mares, Victor Leksell och Molly Sandén som haft en fantastisk vår med många hits.

Alf Westerdahl säger att de såg framför sig att det skulle bli jättetufft att boka vissa artister men att det gått över förväntan.

– Det är väldigt hård konkurrens eftersom det går många festivaler den här helgen men vi har märkt att artisterna ofta väljer Cityfestivalen om det är möjligt. De vet att festivalen är välorganiserad, att vi tar hand om artisterna väl, men framför allt att spelningarna här brukar vara en av de bästa på hela sommaren på grund av den intresserade och aktiva publiken.

Fler artister än vanligt

I år är det fler artister än vanligt då man har valt att även ha några kortare spelningar och utbudet är stort. Bland annat avslutas kvällarna på Mimerscenen med Fricky på torsdagen, John de Sohn på fredagen och på lördagen avslutar Dj:duon Tungevaag och Raaban festivalen. På Live scenen kan man bland många se finalnumren Ocean to burn på torsdagen, Dj Hessel och Jimk på fredagen och på lördagen hårdrocksbandet Total.

Festivalgeneralen säger också att de andra scenerna har väldigt bra utbud i år.

– Värt är att kolla in är Rydell och Qvick och Duo Jag i Stadsparken, en hyllning till Ted Gärdestad vid Smaka och se-tältet på Stora torget. Sen har Sensus Sweden på Sigmatorget handplockat nya band som är på väg uppåt från hela Sverige.

Alf Westerdahl avslutar med att säga att han ser fram emot festivalen med stor förväntan.

Fricky, som utsågs till Årets artist 2019 på P3 Guld, spelar på Minerscenen på torsdag klockan 23.00. Foto: Falc Lorian×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3
Powered by Labrador CMS