Pråmens kökschef bjuder på recept till festlig nyårsmeny
Med förstklassiga råvaror och skickliga kockar är Pråmen restaurangen vid vattnet där många västeråsare låtit sina smaklökar skämmas bort.
Snart är nyårsafton här, en kväll då många vill laga lite lyxigare mat och inte servera det man äter till vardags.
Vissa njuter av att stå i köket, medan andra känner prestationsångest över att kunna få till något riktigt gott att servera.
Men ta det lugnt, säger Nicki Kroon, kökschef på Pråmen. Det viktigaste är att våga testa sådant man inte gjort tidigare.
– Det blir alltid godast när man lagar maten själv, i stället för att köpa färdigt, men det är helt ok att ta lite genvägar som att köpa färdiga krustader, säger han.
Stressa inte.
– Det är nyår, ha roligt, ha det mysigt. Umgås med familjen och vänner, och ta hjälp i köket, säger han.
”Behöver inte vara perfekt”
Här kommer Nickis förslag på en lättlagad och väldigt god meny som inte serveras varje dag.
– De som får äta maten kommer att uppskatta den, det kan jag lova, det behöver inte vara perfekt.