Silvertjejer. Det mellansvenska laget som tog silver i Riksfinalens lagtävling bestod bara av VGF-gymnaster, från vänster Ida Ökvist, Linnea Lindqvist, Moa Knutsson, Wilah Lodén, Clara Knutsson, Kajsa Lövén och Tilda Persson. Foto: VGF×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Stora VGF-framgångar i rikstäckande tävlingar

Vid helgens tävlingar i kvinnlig artistisk gymnastik visade VGF-deltagarna framfötterna i vanlig ordning och hade gott om besökare på prispallen.

Publicerad

Det var tävlingar både på lördagen och söndagen i Åkeshov, Stockholm.

På lördag förmiddag var det Riksfinal med gymnaster från hela landet. Det var både individuella tävlingar och lagtävlan där det mellansvenska laget enbart bestod av VGF:are från både steg 5 och 6. I lagtävlan tog mellansvenska silver där samtliga tjejer bidrog till den fina lagpoängen.

I steg 6 tog Kajsa Lövén en meriterande bronspeng i mångkampen och är alltså tredje bästa tjej i steg 6 i Sverige – starkt.

Även Ida Ökvist stod för en stark bedrift genom att hamna högst upp på pallen i barr.

På lördag eftermiddag var det dags för Riksmästerskapen där tre VGF tjejer var med och tävlade i steg 7. Det var Elvira Molander, Wilda Lodén och Emilia Rexhepi. De uppfyllde många av sina personliga prestationsmål och dessutom vann Emilia Rexhepi guld i hopp och Elvira Molander guld i fristående.

– I det stora hela är vi nöjda och vi visar att Västerås gymnastikförening växer inom svensk gymnastik. Nu ska vi hem och träna ännu mer och bli ännu bättre, säger VGF-tränaren Kristina Jerndahl.

På söndagen var det dags för Guldpokalen där VGF ställde upp med sju tjejer i steg 5. Maja Haglund vann guld i mångkampen och tog även grenseger i bom och Maja Gustavsson tog hem grensegern i barr på steg 5. Totalt ställde 41 tjejer upp i steg 5.

I tävlingen Guldpokalen blev det också framskjutna placeringar för VGF:s representanter i steg 5. Foto: VGF
Powered by Labrador CMS