Tennisläger. Under återupplivade TK Aros träningsläger vid Framnäs förra veckan svettades ett tiotal ungdomar i åldrarna 6–13 år i värmen. Från höger till vänster: Gabriel Shafadi, Theodor Lindqvist, Simon Modig, Marcus Modig, William Geidemark Stafström, Eskil Hiertner, Alva Sjödahl, Shaili Sodmand, Maya Senoo. Foto: Jonas Bergkvist

Sommarläger för comebackande TK Aros

Tennisklubben Aros har fått nytt liv. Under förra veckan hölls ett träningsläger för juniorer vid Framnäs. – Jag tror att det är bra för tennisen i stan med två klubbar, säger TK Aros huvudtränare Christer Allgårdh.

Publicerad

TK Aros är långt ifrån någon ny tennisklubb i Västerås.

Klubben har funnits sedan 70-talet och hette då Skultuna Tennisklubb och hemmabanorna låg vid badet i Skultuna. På vintrarna hyrde klubben banor i bland andra Garnebrohallen vid Köpingsvägen i Västerås.

I början av 90-talet flyttade klubben helt till Västerås, döpte om sig till TK Aros, och hade sin klubbverksamhet inomhus i Hällahallen med utomhusbanor vid Viksängskyrkan.

Idag vid nystarten håller man till vid Framnäsbadet.

Till hösten drar man igång med träningsgrupper inomhus.

– Ja, vi har bokat banor på Bellevue. Jag tror att klubben har potential att växa snabbt och att det blir ett bra komplement till den andra klubben som finns i stan, säger huvudtränaren Christer Allgårdh, för övrigt Västerås mest meriterade tennisspelare på herrsidan genom tiderna med bland annat två ATP-tittar i dubbel och en rad SM-titlar.

Fullt ös under träningslägret förra veckan vid Framnäsbanorna. Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Förre proffsspelaren Christer Allgårdh har dragit igång träningsverksamheten i TK Aros igen. Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Powered by Labrador CMS