Så såg det ut vid prisutdelningen på Ungdomsidrottsgalan 2020 i Bombardier Arena. Foto: Jonas Edberg

Alla vinnare i Ungdomsidrottsgalan 2021

För andra året i rad hyllar Västerås Tidning den lokala ungdomsidrotten. Pandemin sätter stopp för en fysisk gala, men inte för ungdomarnas prestationer som fortsatte i samma takt under 2020. Istället för en fest i Västerås Arena presenterar Västerås Tidning nu vinnarna i Ungdomsidrottgalan 2021 – med hopp om att istället kunna ses igen nästa år.

  • Publicerad 20:12, 30 jan 2021

Job: 201920-Idrott-VLT-Västerås IBF Ungdom Group: Västerås IBF Ungdom - Damjuniorer

Årets ungdomslag: Västerås IBS DJ, innebandy

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Du skämtar! Vad roligt! Det känns makalöst, jag måste nog sätta mig ned.

2. Berätta om förra säsongen?

– Vi hade något jättestort på g förra säsongen, men så blev det bara pannkaka, just därför betyder den här uppskattningen lite extra.

3. Vilka planer har nu framöver?

– Vi hoppas på att tjejernas juniorålder förlängs upp till 18 år, precis som killarna har det, vilket skulle skapa möjlighet att hålla ihop laget en säsong till.

Årets unga tjej: Matilda Ekh, basket

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Det känns jättebra, det är såklart kul att få en sådan utmärkelse.

2. Berätta om förra säsongen?

– Den har, precis som för alla andra, varit väldigt speciell. Det är mycket man aldrig tänkt på, det har varit lite som ett projekt att hålla koll på hur man reser, olika symptom och annat.

3. Vilka planer har du framöver?

– Tanken var att jag skulle ha åkt till USA och gått på college i höstas, men jag ställde förstås in det och hoppas på att jag kommer iväg nu i höst istället.

Årets unga kille: Leo Bystedt, släggkastning

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Det är jättekul med något positivt i dessa tider, verkligen kul! Det var pappa som anmälde mig men jag trodde inte riktigt att jag skulle ha någon chans.

2. Berätta om förra säsongen?

– Säsongen har varit lite upp och lite ner, jag har gjort bra resultat men missat många tävlingar, bland annat junior-VM i Italien och Finnkampen.

3. Vilka planer har du framöver?

– Nu ska det mest bli kul att ta på sig tävlingskläderna och dra igång.

Årets ungdomsförening: Västerås cykelklubb

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Det känns jättebra! Allra mest ska alla våra barn- och ungdomsledare ta åt sig av priset.

2. Berätta om förra säsongen?

– Vi har inte varit så utsatta av corona eftersom vi är ute mycket, men det har varit fullt sjå med att se till att hålla avstånd i de större barn- och ungdomsgrupperna och få iväg dem så fort som möjligt. Pandemin har också en del i att vi har fått så många nya cyklister.

3. Vilka planer har ni framöver?

– Vi längtar förstås efter att få träffas och kunna utvecklas mer. Bland annat har vi mekarkurser som vi tänkte ha innan säsongen drar igång som står och väntar. Vi försöker göra mycket digitalt men det praktiska går ju inte att göra på det viset.

Intervjuad: Föreningen ordförande Maria Engelfeldt

Årets ungdomsledare: Anna Lannefors och Jesper Zels, 021 Grappling

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Vad kul! Tack så mycket. Det känns så klart roligt att bli uppskattad. Barnen och ungdomarna ger så mycket tillbaka, vi går alltid från träningarna med ett gott humör. Vi är väldigt glada och stolta över vårt jobb och vår satsning på grupperna.

2. Berätta om förra säsongen?

– Det har varit tufft, en utmaning för att försöka hitta och behålla motivationen. Vi startade till exempel utomhusträning och höll kontakt med föräldrar och de som inte kunde vara med via sociala medier. Men att bli uppmärksammad så här sättet gör ju att man blir extra glad. Våra juniorer som är hjälptränare har också varit en positiv drivkraft.

3. Vilka planer har ni framöver?

– Vi har flyttat till en ny lokal och ser positivt på framtiden. Vi vill utveckla träningarna så att de passar alla och vi planerar att växa. Vi vill satsa på samarbeten och seminarier med Sveriges bästa ”svartbälten” inom Brasiliansk jiu-jitsu för att peppa barnen och ge dem förebilder.

Årets parasportare: Pontus Hamrin, längdskidåkning

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Va, har jag vunnit? Det känns helt otroligt!

2. Berätta om förra säsongen?

– Säsongen har ju varit jättekonstig med covid men jag har tränat på för fullt.

3. Vilka planer har du framöver?

– Nu hoppas jag att det blir flera tävlingar så att jag får komma ut och träffa mina vänner.

Årets domare: Frida Westerlund fotboll

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Vad kul! Jag fick höra av min domarcoach att jag var nominerad. Jättespännande det här kunde jag nästan inte tro.

2. Berätta om förra säsongen?

– För mig har säsongen varit bra eftersom jag fått döma ganska många flick- och pojkmatcher. Och sen så är jag en kandidat till att få gå steg 2 och komma vidare upp i seriesystemet.

3. Vilka planer har du framöver?

– Jag hoppas att vidareutbildningen i Karlstad som blev inställd förra året blir av i år.

Fakta: Ungdomsidrottsgalan

Ungdomsidrottsgalan arrangeras av Västerås Tidning i samarbete med RF-SISU och med stöd av partners.

Årets jury bestod av: Juryn består av: Kristin Pleick (RF-SISU Västmanland), Magnus Jansson (Verksamhetschef Idrott och friluftsliv), Annelie Sjöholm (golfproffs), Mohamed Abdirisak (domare och tidigare pristagare) och Jonas Edberg (chefredaktör Västrås Tidning).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Lågt nyföretagande i Västmanland

Nu sjunker åter nyföretagandet efter det senaste årets uppgång. Under juli månad nyregistrerades 12,1 procent färre företag på Bolagsverket än i juli förra året visar Nyföretagarbarometern från...tisdag 3/8 15:22

ABB köper europeiskt robotföretag

Robotföretaget ASTI köps upp av ABB, meddelade företaget i ett pressmeddelande i veckan.fredag 23/7 9:47

Efter 22 månaders uppgång – nu sjunker arbetslösheten i Västmanland

Sedan juni 2019 har arbetslösheten i Västmanlands län ökat, men i maj vände utvecklingen då andelen arbetslösa sjönk jämfört med året innan. Under maj månad rapporterade Västmanland en total...tisdag 15/6 21:03

Han är Årets företagare i Västerås

Coronakrisen satte tillfälligt stopp för TB Printsolutions kraftiga tillväxt. Nu har företagets vd Jonas Bergström utsetts till Årets Företagare i Västerås – och siktar nu på att få företaget att...söndag 30/5 13:32

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

Nu har kaféet på den gamla räkbåten öppnat

Under torsdagen öppnar Rederi Mälarstaden det nya kaféet på M/S Tor nere vid Elbakajen. – Vi har forskat lite och tror att det här är Västerås första flytande kafé, säger Tobias Gustafsson,...torsdag 13/5 15:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING