Så såg det ut vid prisutdelningen på Ungdomsidrottsgalan 2020 i Bombardier Arena. Foto: Jonas Edberg

Alla vinnare i Ungdomsidrottsgalan 2021

För andra året i rad hyllar Västerås Tidning den lokala ungdomsidrotten. Pandemin sätter stopp för en fysisk gala, men inte för ungdomarnas prestationer som fortsatte i samma takt under 2020. Istället för en fest i Västerås Arena presenterar Västerås Tidning nu vinnarna i Ungdomsidrottgalan 2021 – med hopp om att istället kunna ses igen nästa år.

  • Publicerad 20:12, 30 jan 2021

Job: 201920-Idrott-VLT-Västerås IBF Ungdom Group: Västerås IBF Ungdom - Damjuniorer

Årets ungdomslag: Västerås IBS DJ, innebandy

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Du skämtar! Vad roligt! Det känns makalöst, jag måste nog sätta mig ned.

2. Berätta om förra säsongen?

– Vi hade något jättestort på g förra säsongen, men så blev det bara pannkaka, just därför betyder den här uppskattningen lite extra.

3. Vilka planer har nu framöver?

– Vi hoppas på att tjejernas juniorålder förlängs upp till 18 år, precis som killarna har det, vilket skulle skapa möjlighet att hålla ihop laget en säsong till.

Årets unga tjej: Matilda Ekh, basket

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Det känns jättebra, det är såklart kul att få en sådan utmärkelse.

2. Berätta om förra säsongen?

– Den har, precis som för alla andra, varit väldigt speciell. Det är mycket man aldrig tänkt på, det har varit lite som ett projekt att hålla koll på hur man reser, olika symptom och annat.

3. Vilka planer har du framöver?

– Tanken var att jag skulle ha åkt till USA och gått på college i höstas, men jag ställde förstås in det och hoppas på att jag kommer iväg nu i höst istället.

Årets unga kille: Leo Bystedt, släggkastning

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Det är jättekul med något positivt i dessa tider, verkligen kul! Det var pappa som anmälde mig men jag trodde inte riktigt att jag skulle ha någon chans.

2. Berätta om förra säsongen?

– Säsongen har varit lite upp och lite ner, jag har gjort bra resultat men missat många tävlingar, bland annat junior-VM i Italien och Finnkampen.

3. Vilka planer har du framöver?

– Nu ska det mest bli kul att ta på sig tävlingskläderna och dra igång.

Årets ungdomsförening: Västerås cykelklubb

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Det känns jättebra! Allra mest ska alla våra barn- och ungdomsledare ta åt sig av priset.

2. Berätta om förra säsongen?

– Vi har inte varit så utsatta av corona eftersom vi är ute mycket, men det har varit fullt sjå med att se till att hålla avstånd i de större barn- och ungdomsgrupperna och få iväg dem så fort som möjligt. Pandemin har också en del i att vi har fått så många nya cyklister.

3. Vilka planer har ni framöver?

– Vi längtar förstås efter att få träffas och kunna utvecklas mer. Bland annat har vi mekarkurser som vi tänkte ha innan säsongen drar igång som står och väntar. Vi försöker göra mycket digitalt men det praktiska går ju inte att göra på det viset.

Intervjuad: Föreningen ordförande Maria Engelfeldt

Årets ungdomsledare: Anna Lannefors och Jesper Zels, 021 Grappling

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Vad kul! Tack så mycket. Det känns så klart roligt att bli uppskattad. Barnen och ungdomarna ger så mycket tillbaka, vi går alltid från träningarna med ett gott humör. Vi är väldigt glada och stolta över vårt jobb och vår satsning på grupperna.

2. Berätta om förra säsongen?

– Det har varit tufft, en utmaning för att försöka hitta och behålla motivationen. Vi startade till exempel utomhusträning och höll kontakt med föräldrar och de som inte kunde vara med via sociala medier. Men att bli uppmärksammad så här sättet gör ju att man blir extra glad. Våra juniorer som är hjälptränare har också varit en positiv drivkraft.

3. Vilka planer har ni framöver?

– Vi har flyttat till en ny lokal och ser positivt på framtiden. Vi vill utveckla träningarna så att de passar alla och vi planerar att växa. Vi vill satsa på samarbeten och seminarier med Sveriges bästa ”svartbälten” inom Brasiliansk jiu-jitsu för att peppa barnen och ge dem förebilder.

Årets parasportare: Pontus Hamrin, längdskidåkning

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Va, har jag vunnit? Det känns helt otroligt!

2. Berätta om förra säsongen?

– Säsongen har ju varit jättekonstig med covid men jag har tränat på för fullt.

3. Vilka planer har du framöver?

– Nu hoppas jag att det blir flera tävlingar så att jag får komma ut och träffa mina vänner.

Årets domare: Frida Westerlund fotboll

1. Hur känns det att ha vunnit den här utmärkelsen?

– Vad kul! Jag fick höra av min domarcoach att jag var nominerad. Jättespännande det här kunde jag nästan inte tro.

2. Berätta om förra säsongen?

– För mig har säsongen varit bra eftersom jag fått döma ganska många flick- och pojkmatcher. Och sen så är jag en kandidat till att få gå steg 2 och komma vidare upp i seriesystemet.

3. Vilka planer har du framöver?

– Jag hoppas att vidareutbildningen i Karlstad som blev inställd förra året blir av i år.

Fakta: Ungdomsidrottsgalan

Ungdomsidrottsgalan arrangeras av Västerås Tidning i samarbete med RF-SISU och med stöd av partners.

Årets jury bestod av: Juryn består av: Kristin Pleick (RF-SISU Västmanland), Magnus Jansson (Verksamhetschef Idrott och friluftsliv), Annelie Sjöholm (golfproffs), Mohamed Abdirisak (domare och tidigare pristagare) och Jonas Edberg (chefredaktör Västrås Tidning).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

"Det var många frågor som inte gick att besvara"

Storbranden på Erikslund drabbade inte bara företagen som var verksamma i byggnaden som brann. Den närmaste grannen, Åhléns Outlet, har varit tvungna att stänga för att reparera de materiella skador...lördag 24/9 8:15

Nu öppnar Tati igen – i nygammal regi

Nypremiär idag: ”Nya starka märken” I dag är det nypremiär för den välkända klädbutiken Tati på Erikslund. 1200 kvadrat säljyta kommer på nytt att fyllas med kläder och accessoarer.fredag 23/9 18:10

Strands kläder har hållit i 115 år

Välbekanta Strands barn- och ungdomskläder är en butik som funnits i centrala Västerås under en väldigt lång tid. Redan 1907 startade Elin Johansson en klädesbutik på Smedjegatan och på den vägen är...onsdag 21/9 18:17

jubileumsår

”Att ha en engagerad personal som mår bra gör att företaget mår bra”

Britt Hallberg om sina 20 år på Västerås Tidning Britt Hallberg är en viktig faktor när det kommer till Västerås Tidnings framgångar. Under tjugo år, mellan 1997 och fram till pensionen 2017, arbetade hon på tidningen med rollen som vd från 2001.lördag 28/5 7:44

Stefan Lanehed – Västerås Tidnings första journalist

”Tidningen är en del av mitt hjärta” Här är Västerås Tidnings första journalist. Stefan Lanehed var med och formade det redaktionella innehållet när ett ungt annonsblad tog sina första stapplande steg mot att bli en läsvärd och...måndag 11/4 10:22

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Små flaskor – stora smaker

Västerås Tidnings vinsexpert Jenny Asplund: ”Less is more” Jenny Asplund slår ett slag för halvflaskan.fredag 23/9 13:52

Västeråsaren en av sex finalister i Årets ekokock – i höst blir han tv-kändis

Andreas Wendelin: ”Har en bra chans att vinna” Här är kocken med många slevar i grytan. I höst finns västeråsaren Andreas Wendelin med i den nya säsongen av Hela Sverige bakar. Men först är han aktuell som en av sex finalister i Årets ekokock. –...torsdag 1/9 18:14

Jenny Asplund: Här är dryckerna till solljusets stora högtid

Nu grönskar det i vårt avlånga land och för många är det här den bästa tiden på året.tisdag 21/6 11:46

Vinexperten Jenny Asplund: Den blomstertid nu kommit

Första sommarmånaden är här och med den kommer festligheter såsom avslutningar och allsköns utomhusevenemang omringade av naturens blomsterprakt.tisdag 7/6 11:47

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING