Carl-Hugo Eriksson 2022. Tillsammans med mentorn och idolen Björn Hellgren på Frösåker. Foto: Privat

15-årige talangen tar hjälp av Västeråsproffset Hellgren på sin väg mot golftoppen

”Jag vill bli bäst i världen”, sa 10-årige Carl-Hugo Eriksson i en intervju med Västerås Tidning 2018. Nu är han 15 år och näst bäst i Sverige. – Ambitionen är fortfarande densamma, säger han efter framgången i riksfinalen i Teen Cup.

Publicerad
Carl-Hugo Eriksson 2018 när Västerås Tidning träffade honom hemma i garaget där han har en golfsimulator. Foto: Jonas Bergkvist

Det är lite drygt fyra år mellan bilderna. Och ett otal antal svingar.

– Jag kommer ihåg litegrann av intervjun, säger Carl-Hugo ”CH” Eriksson när vi talas vid igen.

En hel del har hänt sedan träffen i garaget i villan på Kristiansborg i mars 2018 där han kan träna golf året om via en simulator.

– Vi har den kvar fortfarande, men jag har ju växt en del sen dess så vi var tvungna att göra om lite eftersom jag slog klubban i taket, säger Carl-Hugo

Hans spel har också växt.

Nyligen spelade han riksfinal i Teen Cup för 15-åringar. Det räckte hela vägen till en andraplats.

– Det blev särspel mellan mig och en annan kille, det var riktigt nervöst. Men jag är faktiskt väldigt nöjd med min insats. Jag hade det lite motigt efter regionkvalet av Teen Cup och tränade sedan tränat hårt med pappa och Björn.

Björn, det är Västerås etablerade proffs med Hellgren som efternamn. Det var han som först kontaktade Västerås Tidning och berättade om CH:s framgångar.

– CH kom fram till mig på Frösåker för några år sedan och frågade om vi inte kunde träna ihop. Han slog mig nästan i en chiptävling och jag undrade direkt ”vem är den här killen?”, minns Hellgren med ett skratt.

Sedan dess fungerar Asienproffset som tränare och mentor åt den yngre talangen.

– Björn har alltid varit min stora idol, och jag vill ju bli proffs som han. Mitt spel utvecklades direkt när vi började träna och spela ihop.

Klubbkompisarna på Frösåker ses så ofta de kan när Hellgren är hemma från sina tävlingar världen över.

CH:s ambition och drömmen om att bli bäst i världen är som sagt bibehållen, vägen dit hoppas han ska gå via riksidrottsgymnasiet i Helsingborg med start nästa höst.

– Det vill jag helst av allt. Eller Uppsala som också har RIG. Annars får det bli Widénska här i Västerås.

Men först återstår det några tävlingar av årets säsong, närmast Teen Tour Elite denna helg.

Sedan blir det träning i garaget under vintern såklart.

Powered by Labrador CMS