Teatersommar. Stadsparken i Västerås fylls med teater och underhållning från onsdag. Foto: Västmanlands Teater

Underhållning under bar himmel i Stadsparken

Med start i morgon onsdag bjuder Västmanlands Teater återigen in till parkteater i Stadsparken i Västerås. Vid nio tillfällen under två veckor erbjuds allehanda underhållning för alla – helt kostnadsfritt.

Publicerad

Den 15 augusti startar parkteatern med ”Hur långt når Alfons” med Boulevardteatern. Dagen efter det får vi möta det nya stjärnskottet inom stand up, Carl Stanley. Parkteaterns program pågår 15–19 augusti samt 23–26 augusti, varje dag klockan 18.00. Förutom barnteater och stand up blir det bland annat allsång, körsång, samtal och teater – och premiär för ”Carin i samtal”.

Här är programmet för Parkteatern:

15/8 – ”Hur långt når Alfons?” med Boulevardteatern

Alfons funderar, från sitt finurliga håll på: Vad är en människa? Hur långt når våra humör, handlingar och hugskott? Var tar själva Alfons slut? Alfons tankar hittar inget slut…

16/8 – Stand up med Carl Stanley

Carl Stanley är en 22-årig stand up-komiker tillika stjärnskott som tills nyligen turnerade med sin soloshow Ärligt talat, som senare köptes av SVT.

17/8 – Allsång med VLT i parken

18/8 – Popo och Nalle Clown

Nalle har precis varit i Indien med Clowner utan gränser för att tillsammans med sin indiske kollega Rupesh Tillu spela föreställningen Popo och Nalle Clown för barn och familjer i Mumbai. Den kommer vi nu få se. Den 45 minuter långa föreställningen spelas även på två platser 17 augusti på Råbykooperativet (kl 13) och Bäckbyhuset (kl 16).

19/8 – Ur ”Decamerone” med Romeo & Julia Kören

En rad dramatiserade noveller ur Giovanni Boccaccios berömda verk med samma namn interfolierade med sånger av bland annat den italienska 1500-talskompositören Orazio Vecchi.

23/8 – Sofia Källgren och Carina E Nilsson

Sofia Källgren är en av våra mest mångsidiga och folkliga artister. Carina E Nilsson har tusentals spelningar i bagaget och är en av landets absolut mest anlitade pianister.

24/8 – ”Carin i samtal” med Sussie Eriksson

Premiär för ”Carin i samtal”. Carin Hjulström, syster till teaterchefen Niklas Hjulström, tar över samtalet som tidigare letts av Dan Linder. Premiärgäst är Sussie Eriksson som känns igen som Cilla i komediserien c/o Segemyhr och som Sol-Britt i Ack Värmland.

25/8 – ”Min mammas dotter” med Maria Nohra

En komisk och känsloladdad monolog med Maria Nohra om att växa upp med en mamma som bryter mot det svenska samhällets oskrivna regler.

26/8 – Sala Storband

Sala Storband har funnits sedan 1975 och har spelat med många kända namn, t ex Lill-Babs, Roger Pontare och Victoria Tolstoy för att nämna några.

Premiär 24 augusti. Carin Hjulström tar över samtalen på teatern. Foto: Pia Nordlander
Carl Stanley. 16 augusti. Foto: Robert Eldrim
Powered by Labrador CMS