Anna Wallén har fått ett nytt toppjobb vid Visita, besöksnäringens branschorganisation. Foto: Privat

Tidigare riksdagspolitikern klar för nytt toppjobb

Anna Wallén, socialdemokrat och tidigare riksdagsledamot för Västmanland, har rekryterats som ny näringspolitisk expert till svenska besöksnäringen branschorganisation Visita. – Vi är mycket glada åt att kunna rekrytera Anna Wallén. Hon har en lång och gedigen bakgrund inom politiken på såväl nationell som regional och lokal nivå och har dessutom arbetat med frågor som direkt rör besöksnäringen, säger Visitas vd Jonas Siljhammar.

Publicerad

Anna Wallén var riksdagsledamot för Socialdemokraterna mellan 2010 och 2018. Under de åren satt hon bland annat i Näringsutskottet. Idag är hon verksamhetsledare på Järnvägsklustret i Västerås.

– Anna Wallén kommer att ytterligare förstärka Visitas näringspolitiska arbete, vilket kommer vara centralt för att besöksnäringen ska kunna återstarta efter pandemin, säger Jonas Siljhammar i ett pressmeddelande.

Så här kommenterar Anna Wallén det nya uppdraget:

– Besöksnäringen är Sveriges viktigaste näring när det kommer till att anställa ungdomar och utrikes födda och dessutom för att hela Sverige ska leva. Näringen har drabbats hårt av pandemin och de restriktioner som införts och jag ser verkligen fram emot att vara en del av arbetet med att återstarta näringen, säger hon.

Powered by Labrador CMS