Macktruck. Maria Eriksson driver foodtrucken som serverar mackor på morgnarna till de som jobbar på Tunbytorp.
Macktruck. Maria Eriksson driver foodtrucken som serverar mackor på morgnarna till de som jobbar på Tunbytorp.

Maria fixar frukostmackan till morgonpigga arbetare

För ett halvår sen dök ytterligare ett tillskott till Västerås allt mer ökande matutbud upp. Det var foodtrucken Morgonmackan på Tunbytorp. Västerås Tidning tog ett snack med Maria Eriksson som driver foodtrucken.

Publicerad

Maria hade sen en lång tid tillbaka haft en dröm om att driva en foodtruck där hon skulle sälja goda baguetter. I maj i år tog hon steget och startade Morgonmackan, som nu finns utanför Beijer byggmaterial på Tunbytorp.

– I början vände jag mig i första hand till arbetarna här i området men nu så har jag utökat. Vi har en app där man smidigt beställer och alla kunder som gör sin beställning före åtta kvällen innan får gratis utkörning mellan sju och nio på morgonen efter, eller också så kan man hämta direkt i vagnen, säger hon.

Råvarorna viktigaHon berättar att förutom storsäljaren chicken and bacon så finns det till exempel en klassisk baguette med skagenröra och räkor, en riktig arbetarbaguett med falukorv och en köttbullebaguette.

– Det finns även baguetter med ost och skinka och med leverpastej och en med guacamole.

Maria säger att det är jätteviktigt för henne att råvarorna är bra och kommer från bra leverantörer.

– Baguetterna är mycket uppskattade och gräddas och görs iordning direkt i vagnen.

Hon vill också passa på och berätta att hon är med och stöder Lokala hjälpen.

– De har haft en golftävling för att stötta utsatta i samhället som jag har varit med och bidragit till. Och snart börjar julinsamlingen som jag tycker att det är viktigt att stödja.

För mer information se Facebook: Morgonmackan

Powered by Labrador CMS