Finnslätten behöver utvecklas för att kunna möta framtidens företag och medarbetare. Illustration över Campustorget av Tovatt Architects & Planners. Foto: Tovatt Architects & Planners

Planen för Finnslätten prisas: "Extra motivation"

Kungsledens Vision Finnslätten vinner första pris i kategorin World in Property Award på Fastighetsgalan 2022. Vision Finnslätten prisas för sitt visionärskap och den samhällsnytta området kommer att göra som en attraktiv plats för världsledande företag.

Priset World in Property Award är ett rikstäckande pris som delas ut till ett bolag eller projekt som gör eller kommer att göra ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden. Pristagaren visar på visionärskap, framtidstro, mod och samhällsnytta i sitt arbete med stadsutvecklingsprojekt. Utgångspunkten i Vision Finnslätten är att området ska bli en attraktiv plats för världsledande företag och deras medarbetare.

– Vi är otroligt stolta över att få motta det här priset och vi tar nu med oss extra motivation till det fortsatta arbetet med Vision Finnslätten, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden.”

Redan idag sitter ett tiotal företag på Finnslätten som är världsledande i sin bransch. När arbetet påbörjades 2018 fanns det 5 000 arbetstillfällen i området, idag är det 9 000 och inom några år 15 000 för att i framtiden bli ända upp till 40 000.

Utvecklingen av området kommer att ske under många år framöver men många av de önskemål som togs upp i en enkätundersökning för att göra området mer attraktivt har förverkligats, bland annat restaurang, café, bageri, träningsmöjligheter inom- och utomhus.

Aktuellt just nu är arbetet med att få till ett tågstopp till området samt kort- och långtidsbostäder för att företagen ska kunna erbjuda helhetslösningar till sina anställda.

Powered by Labrador CMS