Veterinär i Västerås ger gratis vård till hemlösas djur

Nu på lördag den 19 januari öppnar Evidensia Djurklinik i Västerås sina dörrar för hemlösas och andra behövandes katter och hundar. – Att hjälpa utsatta människor och djur engagerar oss alla, säger Evidensias klinikchef Eva Lund.

Publicerad

De djur som är inbokade via Västerås Stadsmission och Svenska Kyrkan erbjuds då gratis vård. Det kan handla om allt från mindre operationer till kloklippning. De som kommer, kommer att tas emot med mycket kärlek.

– Alla våra medarbetare som har möjlighet kommer att medverka ideellt, medan företaget bidrar med lokaler och det material som kan behövas, säger Evidensias klinikchef Eva Lund.

Idag är nästan 30 000 svenskar i hela landet hemlösa. Förutom detta lever många, inte minst äldre, även i ensamhet och fattigdom. Många har sina djur som enda sällskap i en tuff tillvaro. Med en mindre bra ekonomi, är kanske inte veterinärbesök och djurförsäkring det första som prioriteras.

– Aktiviteten hos Evidensia som gäller gratis vård under denna dag, är initierad av oss och ett av många sätt för företag att hjälpa behövande, kommenterar Amanda Gahm på Företagsvolontärerna.

Powered by Labrador CMS