En annorlunda julföreställning med eld och musik. Foto: Trix

Trix tvingas byta lokal – bara dagar före premiären

Bara dagar innan premiären av eld- och musikföreställningen Burning Winter Love tvingas Gycklargruppen Trix och Awake Projects byta spelplats.

Publicerad

På Trixteatern, i Gycklargruppen Trix lokaler, lyser flitens lampa för fullt. Det byggs publikplatser och scen, sätts upp lampor och testas ljud. På fredag den 3 december är det dags för nypremiär av Burning Winter Love, en eld- och musikföreställning som gycklarna och Awake Projects tidigare har spelat i de gamla lokstallarna vintrarna 2010 och 2011. Så sent som förra veckan fick grupperna veta att de inte längre har tillgång till lokstallarna som tänkt så nu jobbas det för fullt med att iordningställa Trixteatern för att kunna ta emot publiken till helgen.

– Det var av orsaker som vi själva inte kunde styra över. Självklart hade vi önskat att vi fått reda på det här tidigare, men vi får helt enkelt göra det bästa av situationen och vi lovar publiken att det kommer att bli något alldeles extra! säger Erik Klinga från Gycklargruppen Trix

Den nya spelplatsen för Burning Winter Love blir Gycklargruppen Trix egen scen Trixteatern, som också ligger i Sigurdsområdet. Det blir totalt 11 föreställningar under december månad med premiär nu på fredag den 3 december. Burning Winter Love startar upp utanför lokalen med eldiga nummer och musik för att sedan leda in publiken på teatern där de fortsätter med musik och akrobatik.

– Därefter tror kanske många att det är över, men på vägen ut får publiken ytterligare överraskningar! säger Maria Sendow från Awake Projects

Burning Winter Love är ett samarbete mellan Awake Projects och Gycklargruppen Trix, men har också fått förstärkning i form av en inlånad tekniker från Västmanlands teater och värdar som tar emot publiken. Både Västerås stad och Region Västmanland har bidragit till att föreställningen kunnat produceras.

Burning Winter Love

När: 3-19 december 2021
Var: Trixteatern, Sigurdsgatan 33, Västerås
Hur: Utomhus, inomhus, med eld och musik!

 

Powered by Labrador CMS