
Tre förrätter till nyårsmiddagen
Amir Kheirmand bjuder här på tre smakfulla recept på smarriga förrätter till nyårsfesten.

Caprese med Burrata – 4 portioner
Det här behöver du:
400 gram tomater, gärna i olika former och färger.
2 st burrata.
½ kruka basilika.
Olivolja, gräsig och intensiv av bra kvalitet.
Balsamvinäger av bra kvalitet.
Salt och peppar.
Så här gör du:
1. Skiva eller dela tomaterna och lägg på ett fat. Salta och peppra.
2. Ringla över olivolja
och några droppar
balsamvinäger.
3. Dela Burratan och
lägg på.
4. Toppa med basilika.

Toast Skagen - 4 portioner
Det här behöver du:
4 skivor vitt bröd
500 gram färska räkor med skal
1 msk crem fraiche
1,5 dl majonnäs, gärna hemslagen
1 kruka Dill
Pepparrot efter smak
Citron
Så här gör du:
1. Skala alla räkor.
2. Plocka dillen och finhacka. Spara några dillvippor till garnering
3. Blanda ihop räkor, dill, majonnäs, creme fraiche och riven pepparrot. Salta och peppra försiktigt.
4. Stansa ut runda brödskivor. Smörstek i en stekpanna tills de är gyllenbruna och knapriga på ytan.
5. Lägg brödet på en tallrik, lägg på skagen och garnera med citron och en dillvippa.

Löjromstoast - 4 portioner
Det här behöver du:
500 gram fast potatis
1 burk Smetana
1 st rödlök
2 dl 1-2-3 lag
Löjrom efter tycke och plånbok
1 citron
Smör
Dill
Salt
Så här gör du:
1. Finhacka rödlöken och blanda med 1-2-3 lagen. Låt stå i kylen ett par timmar. Häll sedan av.
2. Häll smetanan i en spritpåse.
3. Häll löjromen i en spritspåse.
4. Riv potatisen och kläm ur all vätska genom att krama det hårt. Salta.
5. Hetta upp en panna och stek röstin i ordentligt med smör på medelhög värme tills det blir gyllenbrunt och knaprigt på båda sidorna.
6. Lägg upp röstin på en tallrik. Klicka på löjrom och smetana. Lägg på lite picklad rödlök och garnera med citronklyfta och dillvippor.