Foto: Michaela Ericzén
Foto: Michaela Ericzén

Stort intresse för central rekryteringsträff

Förra veckan fylldes källarlokalen i Punktgallerian som förut var skobutik återigen med liv och rörelse när fyra rekryteringsföretag gick samman och arrangerade en rekryteringsträff.

Publicerad

Den 15 september bjöd Clockwork, Arcus, Jobbcenter och Best Bemanning in till en rekryteringsträff i centrala Västerås.

Det som tidigare var en skobutik en rulltrappa ner i Punktgallerian fungerade utmärkt för ändamålet.

– Vi får använda lokalen gratis, fastighetsägaren Corem Property ville vara med och bidra till samhället och låter oss därför använda lokalen kostnadsfritt och det uppskattar vi otroligt mycket, säger Michael Daoud, jobbkonsult på Clockwork.

Michael Daoud berättar hur rekryteringsträffen gick från tanke till verklighet.

– Vi var fyra aktörer i Rusta och Matcha som träffades och tänkte att vi måste få ihop ett samarbete som gynnar invånarna och lyfter en samhällsfråga. Innan sommaren träffades vi och planerade evenemanget och idag utförs det.

När Västerås Tidning är på plats har evenemanget precis börjat och utställare och besökare minglar och utbyter information för fullt.

– Det jag ser framför mig nu är intresse, det är glada miner från både utställare och deltagarna. Det här är en stor möjlighet för både utställare och deltagare att visa upp sig.

De fyra arrangörerna har bjudit in några företag var som alla har en sak gemensamt, de har ett stort rekryteringsbehov.

– Vi har bjudit in företag som har behov av att anställa nya personer, och besökarna kan ställa frågor, mingla och lämna in sitt cv.

Anette Dybdahl och Emelie Berglund representerar Humana och har redan tagit emot en bunt med jobbansökningar.

– Det är jätteroligt, vi har sett fram emot det här. Det har varit full fart hela tiden och vi har redan en rejäl bunt med ansökningar som kommit in. Det var kö redan 20 minuter innan det öppnade, säger Anette Dybdahl.

Hon fortsätter:

– Vi söker arbetskraft och om vi kan hjälpas åt genom att gå samman med flera aktörer så vill självklart vi på Humana vara med på det.

Michael Daoud berättar att tanken är att det ska bli ett återkommande evenemang.

– Nästa rekryteringsträff kommer att vara öppen för alla arbetslösa som finns i Västerås och förhoppningen är att fler aktörer involveras i samarbetet och att det blir ännu större.

Daoud vill belysa det goda samarbetet mellan samtliga parter och vad det innebär.

– Tillsammans skapar vi ett bättre samhälle och det känns jättebra, avslutar han.

Anette Dybdahl och Emelie Berglund Foto: Michaela Ericzén
Anette Dybdahl och Emelie Berglund Foto: Michaela Ericzén
Powered by Labrador CMS