Testlöpare. Barn från Förskolan Rådhuset och Vasaparkens förskola fick i veckan provspringa banan för Kretsloppet, som är ett barnlopp som arrangeras i samband med Mälarenergi Stadslopp. Foto: Jonas Edberg×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Stadslopp – även för barnen

På tisdag är det dags för Mälarenergi Stadslopp i Västerås. Nytt för i år är att även barnen får ett helt eget lopp – Kretsloppet. – Alla behöver ta hand om sig och sin kropp, oavsett hur gammal man är, säger Glenn Braun från Mälarenergi.

Publicerad

Vårruset, Power Trail och flera andra lopp har nyligen genomförts. Nu är det dags för nästa löparfest. På tisdag springs nämligen Mälarenergi Stadslopp för nionde året i rad i centrala Västerås.

Start och mål är, precis som tidigare år, förlagd till Vasaparken.

Hoppas på bra väder

En nyhet i år är att alla barn har fått ett eget lopp. Det kallas Kretsloppet och är lite kortare än de vuxnas lopp. Barnen springer en bana i parken som är cirka 600 meter lång.

Per Tunander från Västerås friidrott ser fram emot tisdagen och loppet.

– Vi håller på med de sista förberedelserna. Nu hoppas vi bara att vädret ska bli bra, men jag tror faktiskt att även det ska bli bra!

Vad gäller antalet deltagare börjar det också se ljust ut.

– Just nu är det lite färre än vad vi hade förra året, men vi räknar med att det fylls på under de sista dagarna. Det går ju att anmäla sig ända fram tills att loppet startar, säger han.

Har du några tips för dom som inte vara vana att springa?

– Ta det lugnt från starten och se till att komma in i andra andningen. Sedan känner du hur mycket kraft du har kvar på slutet.

Friskvård är viktigt

Huvudsponsor till loppet är Mälarenergi. De har varit med under alla nio åren.

– Mälarenergi är ett företag som tänker mycket på friskvård. Både för våra kunder, vår personal och våra medmänniskor, säger företagets sponsoransvarige Glenn Braun som också hyllar initiativet med Kretsloppet.

– Vi vill väcka tanken på att hälsa och miljö går hand i hand. Vi behöver ta hand om både våra kroppar och vår natur. Friskvård är viktigt för alla. Alla behöver ta hand om sig och sin kropp, oavsett hur gammal man är.

Från Mälarenerergis håll är man inte bara med och hjälper till med arrangemanget. En stor del av företagets personal är också med och springer.

– Vi är totalt 185 personer från Mälarenergi som deltar, säger Glenn Braun.

Vilken sträcka kommer du själv springa?

– Jag är ingen bra löpare, så jag kommer nöja mig med "femman", säger Glenn Braun.

Mälarenergi Stadslopp och Kretslopp

Start: Mälarenergi kretsloppet ca 600m 17:30, stafetten 18:30, 10 km 18.50 och 19:15 för 5 km i Vasaparken. Gemensam uppvärmning av Friskis & Svettis kommer att genomföras på startområdet från 18:20 och 19:05. Stafettdeltagare gällande sträcka 2, 3 och 4 ska vara på plats senast 18:30 vid sin växel. Överdragskläder lämnas vid start/mål området.

Banan: Start och mål i Vasaparken. Banan är snitslad. Dessutom står det flaggvakter på strategiska platser. Se karta eller på www.vasterasfriidrott.se. Mälarenergi kretslopp går i Vasaparken ca 600m

Anmälan: Kan göras i samband med nummerlappsutdelningen eller vid starten på tävlingsdagen mellan 15.00-18.15 och kostar 350:- (lilla kretsloppet 50:-) med kontanter eller Swish. OBS: Ingen efteranmälan för lag.

Powered by Labrador CMS