Ny reception. Gustav Permin vid den blivande cafédelen som hör ihop med receptionen. Foto: Michaela Ericzén
Ny reception. Gustav Permin vid den blivande cafédelen som hör ihop med receptionen. Foto: Michaela Ericzén

Prison Islands julklapp till västeråsarna

Efter att ha haft stängt i ett år gör Prison Island sin återkomst i Västerås, med ny laserarena, nya rum och en ny vd.

Publicerad

Vi har tagit bort några rum och förnyat lite med ny rolig teknik som inte finns på så många ställen i världen

Den 1 december 2021 slog Prison Island i Västerås igen verksamheten på obestämd tid då fastighetsägaren skulle renovera entrén och fasaden. Detta efter två utmanande pandemiår.

– Det var begränsade öppettider och begränsat antal besökare. Vi klarade av att hålla oss vid liv och det var det viktigaste, men det var tufft, säger Gustav Permin, som kommer att ta över som vd efter Emelie Bouvin.

Det var inte möjligt att fortsätta ha verksamhet i lokalerna då byggarbetet påverkar hela byggnaden.

– De har både pålat och borrat i vår laserarena och reception, så det var inte möjligt. Hela arbetet har tagit lite längre tid än vad vi hade trott, men eftersom vi ändå har haft stängt har vi passat på att renovera våra egna lokaler.

Under renoveringen har sju nya rum tillkommit, och det finns nu totalt 30 rum med spännande utmaningar.

– Vi har tagit bort några rum och förnyat lite med ny rolig teknik som inte finns på så många ställen i världen.

För vid det här laget har upplevelsecentret som grundades 2004 i Västerås utvecklats till en internationell äventyrskedja. Idag är Prison Island etablerat i 10 länder med närmare 60 anläggningar.

– Just nu håller vi på att etablera en anläggning i Kansas, USA. När jag började jobba inom kedjan för sju år sedan började expansionen ta fart och det är en häftig resa att vara med på, säger Gustav Permin.

Flera nya celler har byggts...... och totalt finns nu 30 spännande rum.
Flera nya celler har byggts...... och totalt finns nu 30 spännande rum.

Han är delägare i en anläggning i Jönköping som han var med och startade upp 2015. Därefter har Gustav även arbetat på huvudkontoret i Västerås och gör sig nu redo att ta över som vd på Prison Island Västerås efter Emelie Bouvin.

– Det ska bli jättekul, jag är supermotiverad och taggad. Det har varit kul att jobba på huvudkontoret, men jag har samtidigt längtat tillbaka till det jag har gjort innan, att driva verksamheten och träffa mer folk. Det är extra roligt eftersom det blir som en nystart här i Västerås.

Utöver de nya rummen kommer Prison Island Västerås att erbjuda en helt ny laserarena.

– Laserarenan byter plats. Den blir större och helt nybyggd. Det finns även lite nya funktioner i själva leken som vi har utökat med.

Även receptionen byter plats, till den gamla laserarenan. Där kommer det att finnas en rymlig reception med cafédel.

Och nu börjar det alltså närma sig nyöppning, men något spikat datum finns inte än. Klart är att det blir en julklapp till västeråsarna.

– Vi har inte spikat något datum, men vi kommer att öppna under julveckan, alltså veckan innan jul. Vi öppnar redan nu för bokningar från 26 december. När vi vet ett exakt datum kommer vi att meddela det via våra sociala medier, där man även kan följa renoveringen, säger Gustav och fortsätter:

– Det ska bli kul att se om det är nåt tryck när vi öppnar efter att ha haft stängt i ett år, och två års pandemi innan det.

Powered by Labrador CMS