Mikael Wallin och sonen Fredrik Wallin är förväntansfulla inför nyöppningen av Mickes Husman på Tunbytorp. Foto: Nanna Hyytiä / Helena Andersson

Populära lunchrestaurangen flyttar igen – öppnar på Tunbytorp

I fredags stängde Mickes Husman på Erikslund. Nu flyttar den populära lunchrestaurangen till det nya hantverkshuset T9 på Tunbytorp.

Publicerad

Mickes Husman slog upp portarna 2008 på Eriksborg i dåvarande Västra Sjukhuset för att sen flytta till Erikslund 2013 och har sen starten försett Västeråsarna med vällagad husmanskost och catering.

Men snart går flytten till Tunbytorp och om allt går som det ska så öppnar restaurangen igen direkt efter påsk.

I en artikel i Västerås Tidnings Tunbytorpbilaga berättade Mikael Wallin och sonen Fredrik Wallin om känslorna inför flytten.

– Vi har letat lokal ett tag och här hittade vi en jättebra lokal precis mitt i ett kopiöst expanderande område som Tunbytorp, säger de i artikeln.

Det här huset ska ju bli ett hantverkshus – T9 som det ska heta. Vi känner att vi hyresgäster som finns här kommer att hjälpas åt att dra in besökare i huset och ser oss som ett bra komplement till de andra lunchrestaurangerna som finns här ute, säger Mikael.

Anrika bilhallen blir hantverksgalleria

Lokalerna är mindre än på Erikslund, men de kan utnyttja ytorna på ett mycket effektivare sätt så sittplatserna kommer att vara ungefär lika många som tidigare.

– På Erikslund finns stora problem med logistiken, det är svårt att ta sig både dit och hem, speciellt på lördagar då vi också haft öppet. Här blir vi mycket mer lättillgängliga, speciellt när allt drar igång igen efter pandemin.

Både Mickes Husman och hyresvärden Anders Björkman tänker lika vad det gäller design. Anders Björkmans visioner för huset är en intressant inredning med industriell stil och inredningen i restaurangen kommer bland annat bli tegelväggar och betonggolv.

– Det blir kul att ha en modern lite ”ruff” stil som man säger och allt i matsalen kommer att vara nytt och fräscht, berättar Fredrik som är involverad i det praktiska bygget av lokalen.

Lite längre framöver finns planer på att ha en ”take away-lucka” där man via en app beställer och betalar maten för att sen själv kunna åka förbi och hämta den.

– Det tror vi är en möjlighet som många av dem som köper matlådor eftersöker.

Planerat är även en uteservering för minst 30 personer, något som inte fanns möjlighet att ha på Erikslund.

– Vi känner oss säkra på att vi kommer att överleva även på Tunbytorp, vi har lagat vällagad husmanskost sen 2008 nu och vi tror att i längden så är det husmanskost man vill äta regelbundet, säger Fredrik.

– De som gillar vår stil och vår mat kommer att komma med oss hit. Det sprids snabbt, säger Mikael.

Tidigare Björkmans bil ska nu bli ett företagscenter. Foto: Nanna Hyytiä
Powered by Labrador CMS