Idrottens hus på Rocklundaområdet - här huserar hela tio olika idrottsförbund. Foto: Sofie Tejre

Nya idrottens hus vill samla all idrott under samma tak

Västmanlands idrottsförbund har flyttat in i nya lokaler på Rocklundaområdet. Här huserar också bland annat Västmanlands fotbollförbund och Mellansvenska simförbundet. Och så nykomlingen Parasport Västmanland. 
– Det känns fantastiskt att vara här, säger Janne Edbom, idrottsinformatör på Parasport Västmanland.

Publicerad

I helt nya lokaler på Rocklundaområdet huserar sedan en vecka tillbaka Västmanlands idrottsförbund tillsammans med hela nio andra idrottsförbund: exempelvis Västmanlands fotbollförbund, SISU idrottsutbildarna och Västmanlands hockeyförbund.
En officiell invigning kommer att hållas i början av maj.

– Att vara samlade på samma ställe betyder att vi får en ökad samvaro, och vi kan arbeta ännu tätare. Genom möten med föreningar kan vi lösa väldigt mycket i vardagen, säger Maria Engelfeldt, distriktsidrottschef på Västmanlands idrottsförbund.

Flera av förbunden har tidigare bott i tillsammans, men då i lokaler på Bäckby i Västerås. Att flytten gått till Rocklundaområdet är ett naturligt steg.
– Det är ju själva hjärtat av idrotten, säger Maria Engelfeldt.

En nykomling i gänget i och med flytten är Parasport Västmanland. En ihopflytt som ligger i rätt i tiden, eftersom tanken med parasporten är att den mer och mer ska ”giftas ihop” med andra sporter.

– Det är det jättebra för oss att ha kontakt med till exempel fotbollförbundet, ishockeyförbudet och så vidare. Det är fantastiskt att ha närheten och kunna träffas och diskutera, istället för att sitta över telefon, säger Janne Edbom som är idrottsinformatör på Parasport Västmanland.

Tidigare satt Janne Edbom och hans kollega i lokaler på Vallby, men flytten till Rocklundaområdet ser han som en stor fördel.

– Sitter man på ett sådant här fantastiskt område med fotbollsarena, hockeyarena, bandy och så vidare så ska man såklart utnyttja det. Visst har det fungerat där vi suttit förut, men det känns fantastiskt att få komma hit till Västmanlands idrottsförbund och träffa dem och alla andra förbund i vardagen, säger Janne Edbom.

Powered by Labrador CMS