Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Morgonrapporten: Personal på mack utsatt för våld

Publicerad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Polisen kallades till bensinstationen vid Rocklunda strax efter halv fyra på måndagsmorgonen. En kvinna som jobbar på macken blev utsatt för våld när hon var ute för att slänga soporna, skriver polisen. En man i 40-årsåldern ville bli insläppt på macken för att värma sig och gå på toaletten, när han nekades blev han våldsam. Det är oklart om mannen haft ett tillhygge, kvinnan har inte behövt uppsöka sjukvård. Ingen är i nuläget misstänkt. En anmälan om misshandel upprättas.

Helgens sport: Innebandy. Rönnby Tigers fortsätter att imponera i SSL. Klara 9–5 hemma mot Warberg i helgens match ger fortsatt toppkänning i ligan som trea.
I herrettan vann Skälby länsderbyt mot Arboga med klara 10–4 medan IBF Västerås föll (5–4) borta mot Örebro.

Handboll. VästeråsIrsta hamnade tidigt i underläge i SHE-mötet hemma mot serieettan Höör H65 i Västerås Arena på söndagen och kom sedan aldrig ikapp. 27–37 till slut.

Ishockey. VIK-junioren Ian Blomquist storspelade i kassen i sin hockeyallsvenska årsdebut när seriefavoriten Djurgården var på besök i ABB Arena. Han höll nollan fram till straffläggningen där gästerna var starkare och tog med sig extrapoängen till Stockholm.

Bandy. VSK-damerna tog sig till final i Svenska cupen. Men där blev Villa Lidköping en alltför svår nöt att knäcka. Västgötarna vann med odiskutabla 10–2.

Så blir vädret enligt SMHI: Solig inledning på dagen, sedan övervägande molnighet som kan ge någon regnskur framåt kvällen. Temperatur 8–11 grader.

Trafikläget: Inställt tåg till Eskilstuna 8.04, buss ersätter 9.04. Buss ersätter även samtliga avgångar till Sala. Mer information på Trafikverkets sida. Lugnt trafikläge på vägarna.

Här är ett urval av dagens evenemang i Västerås:

Föreläsning

Plats: Biblioteket.

Tid: 18.00

Vad: Alexandra Widl från Grönlandsresor berättar och visar bilder från en oförglömlig naturupplevelse från klassiska Hurtigruten. Gratis inträde.

Powered by Labrador CMS