Jenny Sjögren, 40 år, butikschef på Brynolf bagare berättade att de absolut bakade flera kanelbullar den här dagen. – Om vi normalt säljer 20-30 kanelbullar om dagen så kommer vi att sälja flera hundra idag. En riktigt bra kanelbulle ska förstås smaka kanel, vara luftig, alltså vara bra jäst, annars blir den för kompakt. Och så ska de vara snygga också. Foto: Helena Andersson
I dag ska det ätas kanelbullar - i mängder
4 oktober är det Kanelbullens dag, en bulle de flesta tycker om och bara lukten gör att det vattnas i munnen på många.
Helena Anderssonhelena.andersson@vasterastidnng.se - 021-304621
Kanelbullens dag har firats i många år och under dagen sägs det att det säljs cirka 8 miljoner kanelbullar!
Kanelbullen är en svensk tradition som förmodats ha skapats efter första världskrigets slut då tillgången på de olika ingredienserna ökade.
Bullen är idag mycket populär och finns färdigbakad såväl på konditorier och livsmedelsbutiker som på bensinmackar och vid sportarrangemang så det är förstås väldigt lätt att en påse slinker med för att berika fikabordet med något gott.
Birte Rasmussen, 83 år avnjöt en nybakad kanelbulle på Öhrmans konditori.– Jag vet att det är kanelbullens dag idag, det är därför jag valde en sån. Annars så tar jag gärna något med grädde.– En bra kanelbulle ska vara snygg, det är viktigt och så ha mycket kanel och inte vara för torr. Foto: Helena Andersson
Temadagar
Den 4 oktober infaller följande:
Kanelbullens dag
Djurens dag
Europeiska donationsdagen
Internationella vodkadagen
Neurodagen
Gillar du inte kanelbullar, här är andra matdagar under året: