Tagit över ridskolan. Camilla Hedin med en av Rocklundas ridskolehästar Flying Spirit. Foto: Helena Andersson

Hon tar över stallet efter eldsjälsparet: "Tungt ansvar att axla"

En epok har gått i graven. Lena och Roland Nilsson på Rocklunda ridskola har efter ett halvt sekel sålt sitt livsverk till Camilla Hedin som sen i början av augusti äger företaget.

Publicerad

På Rocklunda ridskola hos Lena och Roland Nilsson har många västeråsare fått sitt intresse för hästar och ridning. Ridskolan som funnits på Rocklunda sen 1963 har nu bytt ägare.

Lena Nilsson som tillsammans med sin man Roland Nilsson drivit företaget berättar att det nu känns bra att ha sålt ridskolan, men att det varit många tankar fram och tillbaka.

– Roland och jag har varit här runt 50 år och vi visste ju att vi förr eller senare måsta ta beslutet. Camilla har varit hos oss i över 20 år och vi är jättenöjda med att det är hon som tar över och att andan blir kvar. Camilla kan hästar, barnen och verksamheten och kommer att klara det jättebra.

Camilla Hedin berättar att hon lärde sig rida på Rocklunda när hon var ett litet barn på 80-talet.

– När jag sen blev tonåring skaffade jag ponny och sedan häst med vilka jag tävlade för Västerås Ryttarsällskap, så jag har alltid haft en anknytning till ridskolan.

Efter gymnasiet 1999 tog Camilla ett sabbatsår för att gå som elev på ridskolan, och sen dess har hon utbildat sig och blivit kvar.

Det var för länge sen man började prata om att Camilla så småningom skulle ta över ridskolan, men det tog sen flera år innan det blev aktuellt.

Men för ungefär ett år sen började man prata på allvar om att Camilla skulle köpa företaget och driva ridskolan vidare, och så blev det.

Planer för framtiden

I stort kommer verksamheten att pågå som tidigare. Camilla säger att det är ett högt tryck på att rida på ridskola och att den verksamheten kommer att fortsätta.

– Det är väldigt viktigt för mig att man ska kunna börja rida på Rocklunda som liten knatte för att sen bli kvar och kunna fortsätta utveckla sig och träna.

Men hon också planer som hon tänker satsa på i framtiden.

– På sikt skulle jag även vilja utöka med specialgrupper, att vi ska spetsa oss lite mer. För min egen del har jag även börjat ha mer och mer träning för ryttare som kommer utifrån, precis som Lena och Roland tidigare har haft.

Att ta över ridskolan har varit en dröm som Camilla och hennes familj pratat om länge.

– Tidigare tyckte vi att våra barn var för små, men nu när de är tonåringar så känner vi att vi har tiden, jag och min man.

Camillas man Larsa kommer att hjälpa till i företaget, men med den administrativa biten.

– Han är ingen hästmänniska alls, skrattar hon.

Framöver kommer Camilla Hedin med familj att flytta in i huset på Rocklunda gård där Lena och Roland tidigare bott. Paret Nilsson kommer att flytta till Rolands dotters hästgård i Nyköping.

– Allt föll på plats och på det här viset så blir det mycket häst i alla fall, säger Lena.

Om ansvaret att ta över ett väletablerat företag säger Camilla Hedin:

– Visst känns det som ett tungt ansvar att axla men i och med att jag varit i verksamheten i så många år och har bra insyn, vi har alltid varit som en liten familj, så känns det bra att kunna fortsätta driva ridskolan som den har varit tidigare.

Byter ägare. Efter 50 år har ridskolan på Rocklunda bytt ägare. Foto: Helena Andersson
Powered by Labrador CMS