Kai Pasma utanför Steam hotel där det råder febril aktivitet för att få klart hotellet till augusti. Foto: Helena Andersson×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

Högtryck hos rekryterande Steam Hotel

Den 16 februari är det återigen dags för Rekryteringsmässan där arbetsgivare och arbetssökande kan få personlig kontakt och direkt information om och av varandra. En av de större arbetsgivarna som kommer delta på mässan är Steam Hotel.

Publicerad

Spa- och destinationshotellet kommer att öppna i augusti i år i det gamla ångkraftverket i Västerås och behovet av arbetskraft är stort.

– Vi ska fylla ett helt hotell! Det vi är på jakt efter nu är ungefär 90 stycken helårsanställda, sen behöver vi även timanställda och behovsanställda. Enligt budget så räknar vi med att dela ut en 150 lönekuvert i månaden, säger Kai Pasma, vd på Steam Hotel.
Hotellet som kommer att ha 227 rum, konferenslokal för 500 personer, 16 lokaler, ett Spa, fem barer, tre kök och två restauranger kräver människor med en hel del olika kvalifikationer allt från husfru till spa-ansvarig och serverings- och städpersonal.

– Så vi vill gärna träffa så mycket folk som möjligt, CV och kompetens är jättebra, men i den här sektorn, servicesektorn, är personlighet otroligt viktig.

– Man kan bara gå till sig själv, om man går på restaurang och servicen inte är bra fast maten är fantastisk är du inte benägen att gå tillbaka, men tvärt om kan man ha lite högre acceptans, säger Kai.
Kai säger att han är ödmjuk inför chansen att få rekrytera då intresset är så otroligt stort,
– Vi har redan fått in cirka 500 spontanansökningar. Och redan nu har vi lyckats knyta till oss Niclas Wahlström, en kock som bland annat ansvarat för två nobelmiddagar.
Steam Hotels värdeord är professionell, passionerad och busig och det säger Kai är något de kommer att omsätta i faktiska egenskaper hos de anställda.
– Vi vill hitta folk i alla åldrar och alla kulturer. Är du rätt person är inte åldern avgörande men med åldern kommer en del erfarenhet, så det gäller att blanda allt det där för att framstå som professionella. Men alla har vi börjat någonstans, jag kom ju inte hit så här med 25 års erfarenhet innan jag blev chef, och vi söker folk både till mer och mindre kvalificerade tjänster.
– Rekryteringsmässan är ett guldläge för oss eftersom vi vill anställa efter personlighet och här får chansen att träffa mycket folk. Det ska bli jättespännande och kul att se hur många som kommer och hur intresset för oss ser ut, avslutar Kai Pasma.

Rekryteringsmässan

Steam hotel kommer att finnas representerade på Rekryteringsmässan den 16 februari mellan klockan 11.00 och 16.00 på Aros Congress Center.

Powered by Labrador CMS