Polisen på plats på Bäckby efter tisdagens skjutning där en man i 20-årsåldern dödades.

Haddads krav på polisen (L): Punktmarkera de kriminella som förstör på Bäckby

Roger Haddad, gruppledare för Liberalerna i Västerås, kräver att polisen polisen får maximala resurser för att stoppa spiralen av grova brott i området.

Publicerad

Liberalernas gruppledare och oppositionsråd i Västerås, Roger Haddad, som arbetat politiskt med stadsdelen Bäckby i över femton års tid är bekymrad över utvecklingen med återkommande skottlossningar som i sin tur bidrar till ökad otrygghet i samhället.

– Om denna spiral av grova våldsbrott inte bryts omgående kommer vi aldrig kunna lämna Polisens lista över utsatta områden. Polisen måste ges maximala resurser att kunna prioritera vapenbrott, spana mot narkotikabrott och punktmarkera de mest kriminella personerna i området som lockar till sig andra kriminella och genom sina uppgörelser utsätter oskyldiga för otrygghet, menar Roger Haddad (L).

– Det finns en risk att människor som råkar bo i området blir skadade och beskjutna om de råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle och så ska det inte vara. Det är de skötsamma medborgarna som ska känna full trygghet och det är de kriminella som ska bort från de här områdena. Kommunen kan också genom sina sociala verksamheter exempelvis fler fältassistenter utöka sin närvaro för att få bort unga från gatan, säger Roger Haddad (L) i en kommentar.

Haddad meddelar att han inom kort kommer att begära ett möte med Polisen i Västerås för att uppdatera sig kring säkerhetsläget i Västerås.

Powered by Labrador CMS