Stort intresse. Projektledaren Peter Wadelius från Västerås Tidning/Box of ser fram emot premiärupplagan av Företagssalongen som lockar många företag till Hotel Plaza. Foto: Avig Kazanjian och Jonas Bergkvist
Stort intresse. Projektledaren Peter Wadelius från Västerås Tidning/Box of ser fram emot premiärupplagan av Företagssalongen som lockar många företag till Hotel Plaza. Foto: Avig Kazanjian och Jonas Bergkvist

Företagssalongen – en ny mötesplats för näringslivet i Västerås

Nu på torsdag den 1 september får det lokala näringslivet i Västerås en ny mötesplats. Företagssalongen på Hotel Plaza är ett business to business-event som är öppet för alla yrkesverksamma. – Företagen sluter upp, det är vi väldigt glada för, säger projektledaren Peter Wadelius.

Publicerad

Företagssalongen startade redan 2013 i Karlstad av grundaren och initiativtagaren Jacob Lund och konceptet har varit en succé bland företagen.

Nu är det dags att öppna salongen även i Västerås.

Peter Wadelius är projektledare hos arrangören Box of, som är en del av Västerås Tidning.

– Vi ville göra något nytt i stan för näringslivet. Vi utgår ifrån ett beprövat event som funnits i nio år och gör detta i ett nära samarbete med grundarna.

Företagssalongen är ett business to business-event som är öppen för alla som är yrkesverksamma.

Vilket är syftet med dagen?

– Att företagare ska kunna få möjligheter att nå ut till varandra, likväl som redan befintliga och nya kunder.

Vad händer under dagen?

– Utöver nätverkande kommer det att vara föreläsningar där företagen som ställer ut får chansen att berätta mer om sin verksamhet och möjlighet för besökarna till såväl kaffe- som whiskyprovning.

Vilka typer av företag kommer att finns på plats på Plaza?

– Alltifrån enmansföretagaren till den stora koncernen. Spannet är brett.

Hur är känslan så här knappt en vecka innan premiären?

– Den är mycket bra. Vi är otroligt stolta och glada över att näringslivet har visat att det här är något de vill vara med på och sluter upp kring. Vi ser väldigt mycket fram emot den här affärsdagen och hoppas såklart att det kan få en fortsättning.

Under dagen kommer det även att finnas ett politikerrum (läs mer i Valbilagan som medföljer Västerås Tidning denna vecka), där alla deltagare får chansen att träffa politiker och ställa frågor inför det stundande valet.

Mer information och bokning till Företagssalongen via hemsidan www.foretagssalongen.se/vasteras/

Företagssalongen

Vad: En mötesplats för näringslivet – ett business to business-event

När: 1 september kl 11–16

Var: Hotel Plaza

Kostar: Fri entré, öppen för alla som kan uppvisa att man har ett arbete.

Powered by Labrador CMS