
Därför har Pråmen lämnat sin kajplats
Under förmiddagen på torsdagen, lite senare än planerat, försvann en välkänd syn från Färjkajen i Västerås. Det var fartyget som inhyser Restaurang Pråmen som bogserades till ett varv på Bockholmen i Stockholm för restaurering.
Krögare och ägaren av fartyget, Joakim Forslund berättar att hela utsidan av skrovet kommer att målas och tjockleken på plåten kommer att mätas och bytas om så behövs.
– Insidan av skrovet kommer också att kontrolleras och eventuellt målas. Vi la nyligen ett nytt golv i lokalerna där nere men i övrigt så är hon färdigrustad.
Joakim Forslund säger att restaureringen inte är något som är absolut nödvändigt just nu, men att det är bra att göra det i tid.
– Det här är en investering för framtiden. Gör man nödvändigt underhåll regelbundet så kan Pråmen leva hur länge som helst.
Restaurang Pråmen beräknas vara tillbaka och öppen för lunch- och kvällsservering under september.