Kopparlundens bageri skänker onsdagens dagskassa till Ukraina. Foto: Jonas Edberg

Bageriet skänker dagskassan – för att visa sitt stöd för Ukrainas befolkning

Kriget i Ukraina berör hela världen. Under senaste dagarna har allt fler insamlingar startats för att visa sitt stöd för det invaderade landet. I Västerås kommer som exempel Kopparlundens bageri att skänka hela onsdagens dagskassa till stödåtgärder för Ukrainas befolkning.

Publicerad

Doris Näckdal, vd på Kopparlundens bageri, berättar att initiativet kommer sig av vanmakten och den förtvivlan som finns över det som nu pågår i .

– Vi funderade på hur vi skulle kunna hjälpa och tänkte då att något vi skulle kunna göra är att skicka något slags ekonomiskt stöd.

Oron för de nödställda är stor.

– Man tänker bland annat på människor och barnfamiljer som finns ute på vägarna och flyr, det är så hemskt det här som händer.

Nu har man alltså valt att skänka hela sin dagskassa på onsdag till behövande i Ukraina.

– Vi bestämde att vi skulle göra så här och vi har fått otroligt mycket stöd på Instagram och Facebook. Nu hoppas jag att det här blir en rörelse bland företag, det är många företag som fortfarande lider nu efter coronatiden, men det skulle vara riktigt roligt om många ville bidra. Våra kunder är också mycket engagerade och förhoppningsvis kommer många och handlar på onsdag, avslutar Doris Näckdal.

Powered by Labrador CMS