Nya gala. Projektledaren Tobias Gustafsson och Västerås Tidnings chefredaktör Jonas Edberg släpper nu nyheten att Västerås får en ny gala för den lokala ungdomsidrotten under 2020. Galan kommer att arrangeras i Bombardier arena den 27 januari. Foto: Helena Andersson

Ny gala ska hylla ungdomsidrotten i Västerås

Nu är det klart! Den 27 januari 2020 blir det stor gala för att hylla ungdomsidrotten i Västerås. Västerås Tidning, tillsammans med partners från stadens näringsliv, Västmanlands idrottsförbund och Västerås stad, vill under galan uppmärksamma ungdomars idrottsliga prestationer under året som gått och även hylla de eldsjälar och ungdomsledare som gör idrottandet möjligt.

Publicerad

– Det här kommer att bli nästa års viktigaste gala, säger Västerås Tidnings chefredaktör Jonas Edberg och projektledaren Tobias Gustafsson.

Syftet med arrangemanget är inte främst är att lyfta de sportsligt bästa ungdomarna och ledarna utan att även uppmärksamma de mjuka värdena både på arenan och utanför.

– Att stötta, vara en god kamrat i ett idrottsligt förtecken är en otroligt viktig del. Idrott för med sig så mycket positivt, från hälsa till meningsfullhet, och det är fantastiskt att kunna lyfta både talanger, goda lag- och klubbkompisar och inte minst alla ledare och eldsjälar.

Kvällen syftar även till att ge alla en möjlighet till en ordentlig festkväll där publiken får uppleva både glans och lyx i en trevlig omgivning.

Öppet att nominera

Galan inleds med mingel för att sedan övergå till en trerättersmiddag med underhållning och artister.

– Vi hoppas att många sluter upp. Det finns plats för 1 800 gäster och alla idrottsintresserade, från föräldrar till kompisar, kommer att få uppleva en kväll där idrotten står i fokus.

Nomineringar till samtliga kategorier öppnar nu via arrangemangets hemsida.

– En än så länge hemlig jury kommer att utse finalisterna och sedermera vinnarna.

Rösta fram Årets filmklipp

Enda undantaget är det prestigefulla priset Årets filmklipp där allmänheten kommer att få rösta fram en vinnare. Filmklippen kan visa roliga, knasiga, spännande händelser, glädje eller sorg, allt som sker inom ungdomsidrotten och som fångats på bild.

– Vi är otroligt stolta att genom Ungdomsidrottsgalan kunna hylla alla som både på och utanför idrottsarenan utmärkt sig inom sin idrott under 2019, oavsett om det gäller prestation, bidrag till att stärka idrottens värdegrund eller en stark utveckling, avslutar Jonas Edberg och Tobias Gustafsson.

Hylla ungdomsidrott. Med Västerås ungdomsidrottsgala vill Västerås lyfta den lokala ungdomsidrotten och dess utövare. Foto: Stefan Lindgren

Så nominerar du

Nomineringar sker via www.ungdomsidrottsgalan.se senast den 1 november 2019 och det finns möjlighet att nominera hur många man vill.

Där finns även mer info om galan samt de olika kategorierna.

Powered by Labrador CMS