Joey Borderline och Corey Duvette i studion i Västerås är nominerade i kategorin Årets kulturpodd på Guldpodden som avgörs nästa fredag. Foto: Heli Pitkänen

Västeråsduon kan vinna galapris för sin hårdrockspodd

Nästa fredag avgörs vilka podcasts som är populärast bland svenska folket. I de tolv kategorierna finns det gott om nominerade västeråsare – bland andra Joey Borderline och Corey Duvette som driver den populära podden Hårdrock – för fan! – Det känns sjukt kul att vara nominerad.

  • Publicerad 20:10, 20 nov 2020

Det är väl lite Davids kamp mot Goliat, vi slåss mot etablerade poddar och är lite underdogs

De har bara sänt sin podd från studion på Bjurhovda i knappt ett år.

Det 49:e avsnittet släpptes i torsdags.

Men längre tid har uppenbarligen inte behövts för att redan nu ha skaffat sig en stor fanskara ute i Sverige.

När Guldpodden – där årets bästa podcasts i 12 kategorier utses av folket genom omröstning – hålls nästa fredag 27 november är Hårdrock – för fan! bland de tio nominerade i klassen Årets kulturpodd.

– Sjukt kul och skönt att se att vår produkt uppskattas av andra. All respons vi fått under året och att nu vara topp 10 i Sverige i den här klassen har gett en bra boost för egot. Det känns förträffligt, säger Joey Borderline till Västerås Tidning.

Totalt har över 8 000 nomineringar kommit in till Guldpodden och efter en första omröstning återstår nu ett fåtal i de olika kategorierna som svenska folket får rösta på här på Guldpoddens hemsida. Vinnarna presenteras den 27 november.

Vilka förhoppningar har ni om att stå som slutsegrare?

– Det känns absolut bra nog att vara topp 10, med tanke på hur otroligt snabbt allting har gått. Vi skapar ju podden helt på egen hand, bara vi två, och dessutom är vi den enda av de nominerade kulturpoddarna som funnits i mindre än ett års tid. Så det är lite Davids kamp mot Goliat, då vi slåss mot poddar som funnits i flera års tid och ägs av jätteaktörer som Sveriges Radio och Acast. Så vi är definitivt underdogs i kategorin, vilket vi trivs med. Vi tror oss ha hyfsade chanser men då gäller det ju att de som läser det här hittar in till Guldpodden och röstar på oss!

Vad är målet annars med er podd?

– Att få ett kreativt utlopp som känns kul och intressant. Vi har båda spelat i band tidigare men med poddandet går skapandet väldigt snabbt. Det blir en direkt produkt som är aktuell och levande.

De släpper ett nytt fullängdsavsnitt (en timme) av Hårdrock – för fan! varje torsdag.

– Sen släpper vi ett bonusavsnitt på söndagar för prenumeranter som är ungefär hälften så långt.

Har ni med gäster också?

– I ett fåtal. Vi sa att vi skulle försöka ha med gäster i en femtedel av avsnitten ungefär och det har vi hållit. I övrigt kör vi själva eftersom det är en diskussionspodd med genuina diskussioner av samhällsrevelans.

Med tanke på titeln så misstänker jag att podden handlar en hel del om hårdrock?

– Ja, den är väl nischad mot hårdrocken som subkultur, men egentligen musik- och nöjesindustrin i stort. Vi har nu under coronapandemin bland annat pratat mycket om hur kulturlivet påverkas och tagit upp olika lagar och regler. Vi försöker ha ett bestämt tema varje avsnitt samtidigt som styrkan i podden handlar om möjligheten att spontant ta upp det ämne som uppstår under det aktuella samtalet.

Duon har känt varandra över tio år, men främst genom sociala medier.

– När Corey Duvette flyttade ner hit till Västerås för ett år sedan kändes det som en självklarhet med ett projekt tillsammans. Vi trivs superbra här i stan.

Vilka mål har ni på sikt med podden?

– Tanken är dels att växa till en större publik, dels att bitvis kunna försörja sig på det. Inte heltidsförsörjning kanske, även om det inte hade skadat, säger Joey Borderline med ett skratt.

Intresset har stegvis ökat och nu börjar det dyka upp betalande prenumeranter.

– Sedan är det kul att band som vi har lyssnat på börjar höra av sig och vill vara med i podden. En väldigt kul utveckling.

Hur är den egna konsert-abstinensen nu under pandemin?

– Den är påtaglig! Jag har inte varit på en konsert sedan i februari och saknar verkligen den upplevelsen. Det är där musiken gör sig bäst. Att syssla med podden som ett musikrelaterat projekt har hjälpt något, avslutar Joey Borderline.

Fler västeråsare kan vinna

Flera västeråsare vid sidan av duon i Hårdrock – för fan! har chans att vinna pris på Guldpodden nästa fredag:

Tappad som barn – Västeråstrion Linus Brostedt, Andreas Lif och Jimmy Lenngern som var ett närmast stående inslag i Musikhjälpens glasbur i Västerås förra året för sin makalösa insamling, är nu nominerade med sin podd i både Årets podd och Årets humorpodd.

Ursäkta – Västeråsfödda Johanna Nordström gör denna humorpodd tillsammans med Edvin Törnblom och de är nominerade i klasserna Årets podd, Årets humorpodd samt Årets poddnykomling.

Seriemördarna – med västeråsaren Erik Rosenberg och ståupp-profilen Magnus Betnér är nominerade i Årets film/tv-podd.

Västeråsare kan prisas. Tappad som barn, Johanna Nordström (ena halvan av podden Ursäkta), samt Erik Rosenberg (tillsammans med Magnus Betnér) för Seriemördarna kan vinna pris på Guldpodden nästa fredag. Foto: SR, Johanna Pettersson och Privat

Här är duon som driver hårdrockspodden

Joey Borderline, 27. Musikprofil som tidigare agerat roadie och merchandiseförsäljare åt turnerande band, dj på rockklubbar, konsertarrangör under egen regi, musikrecensent och skribent åt Rocknytt, radiopratare på Bandit Rock, klädesdesigner åt TV4 vid Idols fredagsfinaler.

Corey Duvette, 24. Musikprofil och kulturentreprenör som tidigare agerat konsertarrangör och suttit i styrelsen för Musikhuset Örnsköldsvik och Studiefrämjandet. Aktiv som soloartist och som medlem i metalbandet Veritas och trubadurgruppen Häng Med På Party. Har delat scen med band som The Poodles, H.e.a.t., Hardcore Superstar, Mustasch och Amaranthe. Studerar i dagsläget “Music Business Development” vid DMG Education.

Om Guldpodden

Guldpodden är priset där årets bästa podcasts i 12 kategorier utses av folket genom omröstning. Alla som tillhör den svenska podcastindustrin är godkända att nomineras, från hemmasnickrat till företagsproducerat. En podd kan nomineras i flera kategorier. Guldpodden har skapats för att hylla arbetet som kontinuerligt poddande kräver. Över 8 000 nomineringar kom och nu ska de mest nominerade poddarna kämpa om priset i de olika kategorierna. Vinnarna presenteras den 27 november. Teamet bakom Guldpodden är podcastskaparna Mathie Martinez, Johan Svärd och Jimmy Woolke från Tack För Kaffet Podcast.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Mothership vill hitta oslipade diamanter

"Baklavageneralen" deltar i ny satsning för businesstalanger Nystartade Mothership är ett modernt investmentbolag – som också vill vara nyföretagares accelerator. På fem månader har man knutit till sig 12 olika företag och nu tar man nästa steg – ett nytt...måndag 23/11 18:13

Salaföretag expanderar i Dalarna – ser samordningsfördelar

Ö&P Yrkesbutiken i Sala har sedan början av året också en butik i Borlänge. I januari tog Peter Östlund och sambon Lotta Sörman över Tryck Till screen & reklam av Kaj Engerfelt som drivit...söndag 22/11 21:53

Sara i Sala årets unga företagare i länet – driver både bageri och hotell

Årets unga företagare i Västmanland 2020 är en driftig tjej. Sara Östlund tog först över Ångbageriet i Sala. Och kort därefter hotellet intill.söndag 22/11 18:51

Han tog ett smart grepp på gymmet under coronan

Efter månader av tester lyckades Christian Jansson förverkliga sin idé om ett personligt grepp som är anpassat för gymträning. I början av 2020 lanserades SmartGrepp som har tagit gymbranschen med...tisdag 17/11 19:51

SMAKFULLT

Fridlyst inviger Bastard Burgers i Västerås på fredag

Streetfoodkedjan öppnar sin 40:e restaurang: ”Väntat länge på Västerås” På fredag gör Bastard Burgers entré i Västerås. Invigningsfesten blir storslagen – med bland andra Västeråstrion Fridlyst och medlemmar från Looptroop Rockers och Movits. – Vi har väntat länge på att...tisdag 13/10 20:10

Baklavageneralens nya satsning: Ska sälja pizza på Stora torget

Baklavageneralen blir pizzakung! På fredag kväll slår han och hans team upp porten till en nyinköpt foodtruck där de ska sälja pizzaslicar på Stora torget i Västerås. – Vi har haft en stort dröm om...lördag 10/10 7:50

Öppnade bageri mitt under pandemin – blev en succé

Utanför Bageri April ringlar kön lång Efter att ha blivit årets bagare och jobbat på restauranger och bagerier i Stockholm och Västerås valde Kim Lund att tillsammans med sin sambo starta ett eget bageri. Öppningen skedde mitt under...lördag 3/10 7:51

Så blir nya restaurangen i Kopparlunden

Les Chambres är det senaste tillskottet i industrikvarteren: ”Har saknats en fransk krog i Västerås” Nu sprids det franska dofter över det klassiska industriområdet Kopparlunden. Les Chambres har öppnat, med stjärnkocken Stefan Taylor bakom det nya konceptet. – Jag är full av beundran för det...fredag 2/10 21:02

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING