Västeråsaren hyllades av Idoljuryn

Västeråsaren Ludwig Hahn fixade en guldbiljett i kvällens avsnitt av Idol på TV4. Med sitt framträdande fick han Kishti Tomita att utbrista: – Det där är precis allt vad idol handlar om! Därmed är han klar för slutaudition i den tv-sända talangjakten.

  • Publicerad 21:00, 2 sep 2019

Ludwig Hahn är född och uppvuxen i Västerås och har under många år varit intresserad av sång och musik. Det har mestadels bara varit en hobby men tidigare i år bestämde sig för att ta ett steg till och sökte till musikprogrammet Idol. Ikväll gjorde han sin audition i tv – och gick vidare. Nu väntar slutaudition för Ludwig om några dagar.

Idag sändes den sista delen av den första fasen i Idol och Ludwig, som ofta kallas Ludde, var en av de sista att få med sig en guldbiljett och i och med det säkra en plats till nästa steg.

Han framförde låten "We Used to Vacation" av bandet Cold War Kids och fick fin respons av juryn. Här näst väntar slutaudition och det första avsnittet sänds redan imorgon.

– Det är jättekul att vara vidare. Jag har hört att nästa steg kommer vara ganska tufft och intensivt, men det ska bli kul och jag ser fram emot en utmaning, säger Ludde.

Ludde är uppvuxen på Önsta Gryta i en familj där sporten stod i fokus snarare än musiken. Sjunga och spela lärde han sig på egen hand. Han ser sig själv som en social och kreativ person med många olika intressen utöver musiken, bland annat film, spel och sport, framför allt bowling på senare tid.

Idag bor han i Stockholm med sin sambo Josefin och jobbar som frilansande grafisk designer inom rörlig bild.

I Västerås gick han i musikklass på Fryxellska skolan och efter det har han spelat i ett par band och även gått en musikinriktning på en folkhögskola. Detta är dock första gången han tävlar i musik, mycket tack vare hans sambo.

– Jag blev faktiskt lite inknuffad i detta av Josefin. Jag har aldrig riktigt sett mig passa in i Idolkonceptet men att gå vidare i tävlingen betydde mycket mer för mig än vad jag trodde det skulle göra. Det känns lite som ett kvitto på att musikdrömmarna finns kvar, säger Ludde.

Ludwig Hahn är uppvuxen på Önsta Gryta i Västerås. Numera bor han i Stocholm där han jobbar som frilansande grafisk designer. Foto: Daniel Linderberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING