Storpublik. Det var i stort sett fullsatt när barnens favorit, mellostjärnan, Theoz, gästade Västerås Officersmäss på onsdagen.

Unge mellostjärnan sjöng inför storpublik i Västerås

Barnidolen Theoz har gått från att vara Youtubestjärna till Mellostjärna. På onsdagen besökte 17-åringen Västerås för en spelning inför en näst intill utsåld Officersmäss. – Jag tycker Västerås är mysigt, säger Theoz till Västerås Tidning när vi träffade honom inför konserten.

Publicerad

Theoz inledde sin karriär som 8-åring när han startade en Youtube-kanal som efter en tid nådde miljonpublik.

Han tog namnet ”Theoz” och publicerade klipp där han dansade och mimade. Genom sina klipp fick han även kontakt med den populära doun Samir och Viktor – vilket ledde till att han fick lära dom att ”shuffla”. Detta ledde i sin tur att han fick vara med på scenen när duon tävlade i Melodifestivalen med låten som är döpt efter dansen.

Mötte fansen efteråt

Därefter började han göra egen musik – vilket snabbt gjorde honom än mer populär och tog honom till eget deltagande i Melodifestivalen.

I veckan var då dags att möta Västeråspubliken. Biljetterna var mer eller mindre utsålda på Västerås Officersmäss och konsertområdet var fyllt av barnfamiljer som dansade i takt med musiken.

Efter konserten ställde Theoz upp på signering och under två timmar satt han tålmodigt, med gott humör, och mötte sina fans – innan det var dags att ge sig av till nästa stad och nästa konsert.

– Det är mycket spelningarna nu. Så har det varit från skolavslutningen och vi kommer att fortsätta en bit in i september, berättar han för Västerås Tidning.

Lilly, 7 år, intervjuar Theoz

Västerås Tidning lät Lilly, 7 år, ställa några snabba frågor till idolen Theoz innan konserten.

Te eller kaffe? – Jag gillar nog kaffe bäst. Men jag dricker mycket te också eftersom det är bra för min röst när jag ska sjunga.

Vilket ämne gillar du bäst i skolan? – Hmm, den är svårt. Men jag tycker engelska är roligt. Sedan går jag dansprofil så jag dansar i skolan – så jag får nog säga dans.

Vad gör du på fritiden? – Jag älskar att dansa och sjunga och när jag inte gör det är jag med kompisar eller familjen. Jag kollar också en del på film och serier.

Har du varit i Västerås tidigare? – Jag har varit här några gånger innan. Jag tycker det är mysigt här.

Vilka är dina favoriter på Youtube? – Jag tycker JLC är väldigt bra!

Vilken mat tycker du bäst om? – Jag tycker pasta är gott.

Har du någon idol? – Jag tycker Benjamin Ingrosso är väldigt bra. Sen lyssnar jag mycket på Weeknd.

Har du någon favoritlåt? – Jag gillar Benjamin Ingrossos låtar, och favoriten är nog ”Allt det vackraste”.

Vilken av dina egna låtar gillar du mest? – Jag skulle nog säga att jag gillar ”Mer av dig” bäst.

Vad har du för sommarplaner? – Det blir mycket spelningar i en massa städer. Sedan kanske jag har lite ny musik på gång.

Vad gillar du mest, Tiktok eller Instagram? – Den är svårt, men jag skulle nog säga Tiktok. Det finns så mycket att se på.

Powered by Labrador CMS