Akuta ryggsmärtor stoppar Tommy Körbergs framträdande på Folkparken vid Mälaren-scenen 26 augusti.
Akuta ryggsmärtor stoppar Tommy Körbergs framträdande på Folkparken vid Mälaren-scenen 26 augusti.

Tommy Körberg tvingas ställa in sommarens spelning i Västerås på grund av hälsoskäl: ”Smärtar mig”

En av sommarens stora konserthöjdare i Västerås blir inte av. Idag blev det klart att Tommy Körberg tvingas ställa in spelningen i augusti. ”Det smärtar mig att vi behöver ställa in konserten i Västerås”, skriver artisten i ett mejl.

Publicerad Senast uppdaterad

Den 26 augusti skulle en av landets mest folkkära artister stannat till på Folkparken vid Mälaren för ett stopp på sin Grand Finale-turné där han firar 50 år som artist.

Nu blir det inte så.

På grund av Körbergs ryggsmärtor.

Arrangören Västerås Officersmäss skriver under onsdagsförmiddagen i ett mejl till Västerås Tidning: 

 ”Vi har alldeles nyss nåtts av det mycket olyckliga beskedet att konserten med Tommy Körbergs Grand Finale i Västerås inte kommer kunna genomföras som planerat. Anledningen är att Tommy drabbats av akuta ryggsmärtor som behöver behandlas av läkare. Tidigare konserter på turnén ställdes in av samma anledning, men vi har in i det sista hoppats att behandling och återhämtning skulle kunna möjliggöra konserten i Västerås”.

Även Körberg skickar i samma mejl en hälsning till västeråsarna från sjukhussängen:

”Kära publik! Det smärtar mig att vi behöver ställa in konserten i Västerås, det är varje artists mardröm. Tyvärr kommer det inte att vara möjligt för mig att slutföra turnén då jag har fått tillbaka en elakartad bakterie som den här gången satt sig på ryggen och skapar akut ryggsmärta. Jag är nu inlagd på sjukhus för utredning och behandling.”

Konserten flyttas nu till sommaren 2024, inget mer exakt datum är ännu satt.

”Köpta biljetter gäller till nästa år eller återlöses”, hälsar arrangören.

Powered by Labrador CMS