Ur ett kvinnligt perspektiv. Teater Olivers tjejgrupp Tjejensemblen spelar på Global Living den 23 och 24 november.
Ur ett kvinnligt perspektiv. Teater Olivers tjejgrupp Tjejensemblen spelar på Global Living den 23 och 24 november.

"Tjejensemblen" spelar upp situationer från verkligheten ur ett kvinnoperspektiv

Kommande onsdag–torsdag den 23 och 24 november klockan 18–19 på Global Living ges en lättsam teater med ett kvinnligt perspektiv. Det är föreningen Teater Olivers Tjejensemble som spelar upp korta scener med situationer ur kvinnors verklighet för att visa på att det här är saker som händer nu och att det är viktigt.

Publicerad

Gruppen vill ta upp ämnen som berör kvinnor och tjejer i dagens samhälle och skapa diskussion om hur just kvinnor har det idag, i Sverige men också i hela världen.

– Det har dykt upp incidenter i tjejernas verklighet, såväl som vad som händer ute i världen gentemot kvinnor som till exempel mordet på kvinnan i Iran, begränsning av uttrycksfriheten som saker som sker på gräsrotsnivå här i Västerås, säger Sirkka Albinsson, verksamhetsledare och pedagog på Teater Oliver.

Syftet med pjäsen är att skapa en diskussion runt ämnet.– Föreställning tar upp dagliga situationer som uppkommer som orättvisor, kroppsideal och att alltid ställa upp, Sirkka berättar att man kan säga att föreställningen börjar manligt och avslutas kvinnligt.

Tjejensemblen består av sju stycken tjejer från 18- till 30-årsåldern.– De hade önskemål om en grupp med bara tjejer och eftersom vi utgår från vad medlemmarna i Teater Oliver vill göra så startade vi gruppen.

De som spelar på Global Living den 23 och 24 november klockan 18–19 är: Sara Dahlberg, Amanda Jakobsson, Yolanda Ryn, Emma Nordlander, Linnea Morén, Tess Kangas och Moa Rönngren.

Föreställningen ges även den 3 december på Växhuset kl.15–16.

Teater Olivers tjejgrupp Tjejensemblen spelar på Global Living den 23 och 24 november.
Teater Olivers tjejgrupp Tjejensemblen spelar på Global Living den 23 och 24 november.
Powered by Labrador CMS