Västeråsbandet Världen Brinner spelar på hemmascen den 20 januari.

Svettig punkkväll på O’Learys: ”Ett namn att räkna med”

Västeråsbandet Världen Brinner och rutinerade Mimikry från Borlänge. När årets livescen i Västerås kastar loss på allvar den 20 januari blir det svettigt och energifyllt.

Publicerad

Så sent som i september förgyllde Daniel Marklund och vännerna i arrangörsgruppen PAFF – Punk and Fest Farm – O’Learysscenen med en punkkväll. Då var det legendarerna Charta 77 och Köttgrottorna som firade 40 år.

Nu rivstartar året med ännu ett jubileum. Borlängebandet Mimikry firar 30 bast.

Öppnar kvällen gör dessutom lokala Världen Brinner.

En kväll – två band

Var: O’Learys

När: Lördag 20 januari

Insläpp: 20.00

Band: Världen Brinner på scen cirka 21.00, Mimikry cirka 22.00

Åldersgräns: 18 år

Biljetter: tickster.se

Här är arrangörens ord om de två akterna på O’Learys den 20 januari.

Världen Brinner

”Bandet bildades i Västerås och i nuvarande sättning är två västeråsare, sångaren Malin Sandberg och Alle Mazzoni. Få band berör så mycket och sprider en sådan fantastisk energi. Med sitt tredje nysläppta album ”Reset” bjuder punkbandet på nya influenser och med känsla, som går från förtvivlan till hopp. De bjuder på glädje, kraft, upplyftande känsla av värme, kärlek och solidaritet.

Med sin medryckande och känsloladdade rock/punk sätter dom verkligen både spelställen och känslor i brand. Budskapen går inte att ta miste på – kvinnor ska ta plats, och världen borde vara en bättre plats för alla!

Världen Brinner har blivit ett namn att räkna med på Sveriges musikscen. Med frekventa och täta skivsläpp och många livespelningar har intresset för bandet stadigt ökat.

Med en karisma utöver det vanliga trollbinder frontkvinnan publiken på ett unikt sätt. Tillsammans bjuder hela bandet på intensiva, energiska och passionerade liveshower”.

Borlängebandet Mimikry.

Mimikry

”Bandet som aldrig tappar energin. Inte minst är kvintetten från Borlänge alltid en upplevelse på livescenen då de ständigt levererar shower med hjärta och svett.

2024 blir året då Mimikry firar 30 år och det firas med en turné efter en lugnare period för att ladda batterierna lite extra. Sveriges punkigaste rockband är kända för stor kreativ förmåga när det kommer till att skapa rockigt punkiga klassiker i annorlunda förpackning. Galna idéer, udda samarbeten och ett ständigt skapande i ständig rörelse. Senaste EP:n ”Det finns hur många svin som helst” (2023) är ett av många bevis på att Mimikry aldrig tappar hungern och förmågan att skapa låtarna som känns”.

Powered by Labrador CMS