Flera tunga akter är bokade till Västerås Cityfestival 2023.
Flera tunga akter är bokade till Västerås Cityfestival 2023.

Sveriges artistelit till Cityfestivalen: Hela programmet som släppts hittills

Flera tunga akter är redan bokade till årets upplaga av Västerås Cityfestival, och nu återstår endast tre artistsläpp innan uppladdningen kan börja på riktigt.

Publicerad

Redan i början av december förra året presenterades den första bokade akten till Cityfestivalen, nämligen Falubandet Bolaget.

Torsdagen den 29 juni står Bolaget på Mimerscenen.

– Bolaget var vår mest önskade bokning inför 2023 och redan inför förra sommaren fanns det ett stort intresse från vår publik. Därför är det jättekul att vi kan släppa dem som vår första headline till festivalen, säger festivalgeneral Alf Westerdahl på Visit Västerås.

Efter det rekordtidiga biljettsläppet dröjde det något innan Jireel presenterades som den andra artisten till sommarens festival. Fredagen 30 juni står hiphop-fenomemet på Mimerscenen.

– Hiphop är fortfarande den genren som dominerar topplistorna och Jireel är just nu en av de största namnen inom svensk hiphop. Det här kommer bli en riktigt bra spelning.

Därefter har artistsläppen duggat tätt. Det står klart att även Hanna Ferm och Loam står på Mimerscenen under festivalens första dag den 29 juni.

– Hanna Ferm är en lovande svensk popartist som kommer spela på de största festivalscenerna i sommar, det ska bli riktigt kul att välkomna henne till Västerås.

Loam beskrivs som Sveriges möjligtvis hemligaste artist och har toppat listorna sedan megahiten ”Medvetslös” släpptes 2021.

På fredagen spelar utöver Jireel flera stora namn, Peg Parnevik, Tungevaag och Hov1.

– Hov1 har alltid varit önskade av våra följare och efter förra årets succéspelning är de fortfarande en av våra mest önskade akter till festivalen. Peg Parnevik är tillbaka med ett nytt sound och vi har fått en sneakpeak på hennes nya singlar som känns riktigt lovande.

– Tungevaag kommer leverera festen som våra besökare vill ha i slutet av festivalkvällarna, tror Alf Westerdahl.

På lördagen 1 juli riktas strålkastarljuset på Norlie & KKV, De Vet Du, Daniela Rathana och A36.

Norlie & KKV är publikfavoriter och patymusiken som De Vet Du står för är ett efterfrågat inslag.

– Partymusiken trendar i Sverige just nu och har senaste året konkurrerat med hiphopen som länge varit den starkaste genren, det ser vi både i topplistor och i önskemål från våra besökare.

Västerås Cityfestival utlovar högklassig svensk R&B och hiphop när A36 och Daniela Rathana går upp på scenen den 1 juli.

– Både A36 och Daniela Rathana har vi haft span på länge, de är båda lovande artister som nu är etablerade inom sina genrer. Det känns riktigt bra att vi har fått hit dem till festivalen, säger Alf Westerdahl.

Ytterligare tre artister kommer att presenteras innan uppladdningen för festivalen kan börja på allvar.

Powered by Labrador CMS