Johan Marenius Nordahl som Salaligans ledare Sigvard Thurneman.
Johan Marenius Nordahl som Salaligans ledare Sigvard Thurneman.

Stort intresse för ”Salaligan” – nu släpps ytterligare tio datum

Förhandsintresset för ”Salaligan” är på topp. Nu släpper Västmanlands Teater ytterligare tio föreställningstillfällen på Stora scen.

Publicerad

Den 25 mars är det premiär för ”Salaligan” – en verklighetsbaserad skildring av de ohyggliga brott som skakade en hel bygd på 30-talet och skrevs in som bland de värsta i modern svensk kriminalhistoria.

Med veckor kvar till premiären har föreställningen i omgångar sålt slut och dessutom flyttat de senare släppta datumen till Stora scenen. Att förhandsintresset varit så enormt ser regissör Mikael Kallin, som skrivit manus tillsammans med den välkände författaren och västmanlänningen Mats Strandberg, som en stor styrka.

– Vi försöker tänka att de som köpt biljetter är en faktisk del av produktionen och föreställningen – vi har något att berätta och skildra som väldigt många vill komma och se och höra, säger Kallin.

Den lokala anknytningen i kombination med den hårresande och fascinerande historien verkar ha varit ett framgångsrecept.

Nu förlängs alltså spelperioden med tio nya föreställningstillfällen, något teaterchef Niklas Hjulström gläds åt.

– Det här är en jättespännande historia, som jag är glad att så otroligt många med oss ser fram emot i vår. Förhoppningsvis beror intresset även på att publiken nu sett att Västmanlands Teater är bra på att berätta deras egen historia.

Powered by Labrador CMS