”Vill sätta Västerås på punkkartan”. Världen Brinner med sångaren Malin Sandberg under punkkvällen på O'Learys den 20 januari i år.

Storsatsning på Västerås livescen: ”Vill återskapa Taj Mahal-känslan”

Med start redan nästa fredag den 9 februari skapas en ny livescen i Västerås. ”Det är en dröm att kunna få göra det här”, säger lokala arrangören Daniel Marklund.

Publicerad Senast uppdaterad
Daniel Marklund.

Det är Västeråsbaserade arrangörsgruppen PAFF – Punk and Fest Farm – som tillsammans med O'Learys ligger bakom storsatsningen. 

Stärkta av den senaste punkkvällen i januari med Världen Brinner och Mimikry på O’Learys klubbscen kommer nu den sprakande fortsättningen. 

– Över 650 personer i publiken överträffade alla våra förväntningar. Det var ett otroligt tryck och stämning, säger  Daniel Marklund till Västerås Tidning.

Och det var en publik som skrek efter mer.

– Många kom fram efteråt och var så tacksamma att vi arrangerar spelningar och ville ha mer livemusik.

Det får de nu – med råge.

Varje fredag fram till sommaren blir det livemusik med inriktning punk och rock i O'Learys Beer garden, trappan ned under restaurangen.

Vi vill sätta Västerås på punkkartan igen

– Det är en dröm att kunna få göra det här. Att ge banden chansen att få spela. Jag har haft en lista som bara blivit längre med band som vill bli bokade. Nu har jag kunnat backa i listan och höra av mig till dem.   

Finns det ett publikunderlag för spelningar en gång i veckan?

– Vi hoppas det! Men det får vi ju se. Men helt klart är att det finns många band här i Västeråstrakten. Jag har stött på många nya bekantskaper och en hel del guldkorn.

Daniel Marklund och hans PAFF hoppas att den nya livescenen kan väcka känslor från förr.   

– Vi vill återskapa lite av Taj Mahal-känslan där lokala band får en chans att visa upp sig och musiker och musikintresserade får mötas. Västerås har på senare år blivit förbisedda av band och bokare till förmån för närliggande städer och det hoppas vi att vi kan ändra på. Vi vill sätta Västerås på punkkartan igen.

Upplägg för ”Punked up Friday”

Livescen på Beer Garden, O'Learys, fredagar fram till sommaren med inriktning punk och rock. 

Tider: 21.00–02.00

Liveakt/akter på scen: från cirka 23.00

Entré: 75kr

Startskottet för ”Punked up Friday” går redan nästa fredag med Västeråsbaserade Catnip Junkies som tagit upp gigandet efter två års dvala och The Past, med 40 år på scenen.

Bland akterna under våren märks bland andra Punk’d Amour, Hawkins, Halva Mänskligheten, The Past Comminore, Strikt Rist, Steel Freight, Diamonds and Guns och Salty Peaches.

Powered by Labrador CMS