Det blir fullt ös på Vallbyscenen på tisdag kväll när familjen Carling gästar. Här från senaste Västeråsbesöket på trettondagen 2022.

Stor show att vänta när familjen Carling intar Vallby friluftsteater på tisdag

Nu kommer en av Sveriges största och folkkäraste jazzartister Gunhild Carling tillbaka till Västerås. Med sig till Vallby friluftsteater har hon sin familj och det utlovas ett musikaliskt fyrverkeri med varietéinslag. – Vi räknar med fulla bänkrader, säger Claes Tillander, ordförande i arrangerande Jazzens vänner.

Publicerad Senast uppdaterad

Den 48-åriga jazzmusikern och multiinstrumentalisten Gunhild Carling är sedan fyra år tillbaka bosatt i San Jose i Kalifornien med sin familj, maken Johan och barnen Idun och Viggo. Där har hon etablerat sig som en stor och efterfrågad artist i många olika band och orkestrar med mängder av spelningar över hela kontinenten. 

Men ibland samlas hela den stora familjen Carling och bjuder upp till show.

Senast det hände i Västerås var på trettondagen 2022 i konserthuset. 

Nu är det dags igen – utomhus på en klassisk folkparkscen.

Och med hela stora skaran samlad är det inte bara musik publiken bjuds på under spelningen.

– Det blir show med varieté-inslag emellanåt också. De har fantastiska talanger i familjen, säger Claes Tillander.

Förutom Gunhild Carling deltar mamma Aina på banjo, brodern Max på alla möjliga instrument och dessutom olika jongleringskonster i den högre skolan, en eller två av Max tre döttrar på trombon, saxofon eller trummor, systern Gerd på saxofon, piano och kanske rent av vibrafon, Gerds son Herman på fiol samt lillebror Ulf på trummor, trumpet, sång och hans båda söner Ville och Gustav sju resp fyra år.

Claes Tillander hoppas och tror att den multimusikaliska familjen ska locka ut västeråsarna.

 – Vi räknar ned fullsatt, vi kan ta in som mest 275 personer på de ryggförsedda bänkarna under taket på friluftsteatern. 

Tillander har en uppmaning:

– Kom i tid!

Från 17.30 nu på tisdag 1 augusti säljs biljetter på plats vid entrén till Vallby friluftsteater. Showen startar 19.00.

Powered by Labrador CMS