Intima spelningar. Gunilla Backman, Psychopunch, Moneybrither och Electric Boys är några av akterna som står på Intimans scen i vår.
Intima spelningar. Gunilla Backman, Psychopunch, Moneybrither och Electric Boys är några av akterna som står på Intimans scen i vår.

Stjärnspäckad vår på Intiman: ”Ett av våra starkaste program”

Moneybrother, Electric Boys, punkfestival, Gunilla Backman och en storslagen Pugh-hyllning. Våren på Intiman bjuder på många godbitar. ”Ett av de starkaste programmen vi har haft”, säger arrangören Björn Carlsson.

Publicerad Senast uppdaterad

Det blir en salig blandning av artister från allehanda genrer.

– Den röda tråden är att det inte finns någon röd tråd, säger Björn Carlsson.

Våren inleds i slutet av februari med 70-talsproggarna i Kebnekajse med den från december uppskjutna spelningen.

Det fortsätter med en av förra sommarens stora Officersmässen-succéer Moneybrother tätt följt av punkfestival med bland andra lokala punkrockarna Psychopunch och Puffball.

– Det blir häftigt.

Till det digra programmet kan också läggas musikalartisten Gunilla Backman som förra året firade 40 år i branschen med att bland annat spela Grizabella i ”Cats”. Hon har även spelat huvudroller i klassiska musikaler som ”The Sound of Music”, ”West Side Story”, ”Chess”, ”Jesus Christ Superstar” och ”Les Miserables” i Sverige, Tyskland och i Londons West End.

– Jag älskar henne och har jobbat länge på att få till en bokning, utbrister Carlsson.

Dessutom adderas line upen med rockgruppen Electric Boys som kommer med en splitterny platta och bluesmannen Jonathan Stenson, uppväxt i Västerås, som bjuder på en kväll med egenkomponerat material tillsammans med proffsmusikerna Staffan Astner och Niklas Medin.

Som grädde på Intiman-moset blir det en hyllning till stadens rockpoet Pugh Rogefeldt, signerat hans gamla band Rainrock med brorsan Ingemar Rogefeldt i spetsen.

– Det är kronan på verket.

När det vankas avslutning framme i maj är det av det tyngre slaget – svenska heavy metal-bandet Bullet.

Kanske inte helt otippat när bokaren är en stor fan av genren.

– Jävligt bra, skitiga hårdrockare, säger Björn Carlsson.

Det är ett häftigt program som presenteras?

– Jag är jättenöjd. Det är en av de starkaste uppställningarna vi har haft på Intiman, kände att det var dags att satsa lite mer där också. Det är flera akter på gång. Och så kommer vi komplettera med lokala förband till alla spelkvällar.

Powered by Labrador CMS