Premiär ikväll. Stefan Kruger är kock på nya restaurangen Sensi på Källgatan som öppnar under fredagskvällen. ”Fantastiskt roligt”, säger han.

Sensi – här är Västerås nyaste restaurang: ”Smak av Medelhavet”

I kväll förstärks matsinnet i Västerås. App-restaurangen Sensi slår upp sina dörrar på Källgatan 11 och lockar med dofter från Medelhavet och prisvärd mat och dryck.

Publicerad Senast uppdaterad
Tavlor med Marilyn Monroe-motiv pryder väggarna i den första delan av restaurangen.

Det har gått undan för Västerås senaste tillskott på restaurangkartan. 

Renoveringen har pågått i lite drygt en månad i samma lokal på Källgatan 11 där Stefan Taylor tills nyligen hade sin fine dining-restaurang Essence.

– Det fanns ju en grund klar från Essence-tiden, så vi har inte gjort om så otroligt mycket. Men vi har byggt en spegellbar som vi tycker blev jäkligt snygg, säger Vinoteket-profilen Patric Anderson, som är med under en kortare tid för att hjälpa till att driva igång Sensi. 

– Min bas är fortfarande Vinoteket. 

Det är ett Vinoteket och Limone-influerat gäng som står bakom nykomlingen på stadens restauranghimmel. 

– Vi är samma grabbar som i somras öppnade pop up-restaurangen Oljebaren i Kvicksund. Det blev verkligen jättelyckat.

I köket hittar vi också en koppling, tidigare Limone-kocken Stefan Kruger.

Nybyggda spegelbaren.

– Jag har jobbat i skolkök de senaste åren så det känns jättekul att vara tillbaka i restaurangmiljö igen. Och fantastiskt roligt att återförenas med gänget från Limone, säger han.

Och redan ikväll fredag är det alltså dags att presentera det nya konceptet för västeråsarna.

Vad är Sensi?

– Det är en app-restaurang, vi har inga tryckta menyer. Både mat och dryck beställer du via mobilen och en QR-kod vid bordet. 

Det gör också att Sensi kan hålla en lägre prisbild – både vad gäller mat och dryck. 

– Vi kan hålla nere priserna utan att det blir budget på något sätt.

App-systemet gör det också enkelt att ha en levande meny.

– Den kommer nog att ändras från vecka till vecka.

Vad blir det för mat?

– Vi ska bjuda på en smak av Medelhavet i första hand, det kan bli andra influenser också så småningom. Det är ingen finkrog, men fint här inne och en hög nivå på maten, säger Patric Anderson.

Bokning på Sensi sker via hemsidan sensi.nu.

En liten del drop-in-platser finns också. 

Kocken Stefan Kruger, tidigare på bland annat Limone, ser fram emot att jobba på stadens nyaste restaurang.
En loungedel möter besökarna direkt efter entrén.
Här på Källgatan 11 ligger Sensi.
Powered by Labrador CMS