Festivalbanden. Le Punk d’Amore, Mathias Helsing Andersson & Himlabandet och Forever Now.

Samarbete över lokala bandgränser ledde till minifestivalen Hälloween

Tre band. Den tredje november. Hälloween Festival är resultatet av ett gott lokalt samarbete. ”Det känns som att vi börjar få ett bättre bandklimat i Västerås, det känns kul”, säger Daniel Green från le Punk d’Amour.

Publicerad Senast uppdaterad

De första, stapplande stegen till denna minifestival nästa fredag på Global Living togs redan i våras när Psychopunch bjöd in till den första upplagan av Psychofest på O’Learys.

– Vissa av oss känner varandra sedan tidigare och har spelat i olika konstellationer. Men på Psychofest fick vi bra kontakt med Moving to Ashbury och började gnugga ihop oss om att göra något tillsammans, säger Daniel Green med ett långt förflutet i stadens musikliv.

Resultatet blev att le Punk d’Amour, Mathias Helsing Andersson & Himlabandet och förbandet Forever Now står på samma scen på Global Living för en ösig och genreöverskridande kväll med lokalbryggd musik för alla punk-pop-rock-hjärtan – med nybryggd bandöl ihop med det lokala mikrobryggeriet Alliaria som extra krydda till anrättningen.

– Känns kul att göra detta ihop. Det känns lite som det har blivit ett bättre bandklimat i Västerås de senaste åren med allt fler samarbeten.

Kanske en förutsättning för att få saker att hända?

– Absolut så är det. Det är ju bara bra. Psychofest i våras var ett bra startskott.

Le Punk d’Amour är även aktuella med en ny singel som släpptes i fredags. 

– Det är en sommarlåt med lite skön vibe. 

Sommarlåt? Ligger ni före eller efter i planeringen?

– Haha, hopplöst efter! Ambitionen var väl att släppa den redan 1 juli. Men det är skitsamma, det är bara kul att släppa nytt och nu blev det ju bra tajming ändå ihop med festivalen. Dessutom kan folk behöva värmas upp av en sommarlåt under hösten och vintern.

Besökarna till Hälloween-festivalen får gärna komma utklädda – bandtishor finns i potten för bästa Halloween Rocky horror outfits. 

– En lite kul grej, det blir lite extra festligt.

Hälloween Festival – 3 november på Global Living

Var: Global Living

När: 3 november från 19.00 (första band på scen 20.00)

Vad: Minifestival med de tre lokala banden Le Punk d’Amore, Mathias Helsing Andersson & Himlabandet och Forever Now

Biljetter: eventim.se eller i dörren

Banden:

Le Punk d’Amour

Gruppen startade 2018 i Västerås och levererar en ösig lovepunk och softa punk lullabyes. Gruppen består av personer som tidigare spelat med bl.a. AK ́s, Awake Love Orchestra, Indifferent, Smådjävlar, Shylock (Shotgun Messiah) med flera. Energi och distade elgitarrer är ständigt närvarande och musiken tar avstamp i punkens attityd och känsla av att kunna göra vad man vill musikaliskt bara det är relevant och bra. Bandet släppte sin fullängdare ”Aldrig bli som dom” för knappt ett år sedan.Medlemmarna är Daniel Green, sång och gitarr, Christoffer Rogerson, gitarr, Zsombor Karolyi, bas, samt Christer Rispling, trummor.

Mathias Helsing Andersson & Himlabandet

Pop på svenska. Flera av medlemmarna i Himlabandet har stått på Global Livings scen många gånger, de spelar nämligen även i bandet Ärtor och Löv. Här ingår de i ett nytt projekt som leds av sångaren Mathias Helsing Andersson. Han sjunger annars även på engelska i punkbandet Moving to Ashbury. Två av medlemmarna i det bandet är även med i Himlabandet, som alltså kompar Mathias Helsing Andersson. Rörigt? Nejdå, allt är glasklart!

Forever Now

Rockbandet är ungdomarna i sammanhanget men har redan nått över 10 000 streams på sin mest spelade låt på Spotify. Det röjiga bandet spelar punkrock och bjuder alltid på en liveshow full av energi! Forever Now har radat upp spelningar i Västerås och det har nu blivit dags för dem att göra sin debut på Global Living.

Powered by Labrador CMS