Pugh Rogefeldt hyllas av bland andra Mikael Rickfors under 80-talskvällen på fredag på Folkparken vid Mälaren.
Pugh Rogefeldt hyllas av bland andra Mikael Rickfors under 80-talskvällen på fredag på Folkparken vid Mälaren.

Pugh hyllas av artisteliten under 80-talsfestival i Västerås på fredag 

Det ska ooas hela natten i Västerås på fredag. Folkparken vid Mälaren-scenen kommer att drypa av 80-talsnostalgi. Det ges också plats att hylla Västeråssonen Pugh.

Publicerad

Endagsfestivalen innehåller ett pärlband av 80-talsikoner som Tommy Ekman (Style, Freestyle), Attack (”Ooa hela natten”), Mikael Rickfors, Dan Hylander och Millas Mirakel och de kommer att bjuda på många välkända sommarhits.

Samtidigt passar det samlade gänget på att göra en hyllning till Västeråssonen Pugh Rogefeldt som gick bort tidigare i år och som revolutionerade pop- och rockmusiken med att sjunga på svenska redan 1969. 

– Utan Pughs debutplatta ”Ja dä ä dä” hade vi nog inte börjat göra musik med svenska texter så tidigt, säger Dan Hylander i ett pressmeddelande från arrangören. 

Vi har valt att ramföra Pughs fantastiska låt ”Mitt bästa för dig”. Den har en fantastisk text, typiskt Pugh

Mikael Rickfors

– Man kan nog säga att han orsakade ett paradigmskifte i branschen. 

Mikael Rickfors var tillsammans med Pugh en av medlemmarna i legendariska Grymlings, som innebar en andra karriär för Pugh på tidigt 90-tal. 

– Vi har valt att på fredag framföra Pughs fantastiska låt ”Mitt bästa för dig” som han skrev till Grymlings första album. Faktiskt en av de låtarna som gav grunden till hela Grymlingsperioden. Den har en fantastisk text, typiskt Pugh, säger Mikael Rickfors i pressmedelandet. 

80-talsfestivalen sker på Folkparken vid Mälaren fredag 18 augusti. Insläpp från 18.00, konserten inleds 20.00. Lokala Aros Marshalls inleder som förband.

Biljetter här via nortic.se.

Powered by Labrador CMS