Bröderna slut fortsätter att göra avtryck. Nu släpps en bok om den välkända syskonskaran från Surahammar.
Bröderna slut fortsätter att göra avtryck. Nu släpps en bok om den välkända syskonskaran från Surahammar.

Nu släpps boken om Bröderna Slut

Bröderna Slut, den kultförklarade musik- och underhållningsgruppen från Surahammar och Västmanland, släpper i morgon, den 17 december, en bok. I samband med boksläppet kommer de även att återuppstå för en dag.

Publicerad Senast uppdaterad

Västerås Tidning har tidigare berättat om boken, SLUT – En biografi om kulturmysteriet från Surahammar i en intervju med författaren Emelie Bergholm. Den innehåller bland annat hur det kom sig att en rostig gammal traktor hamnade i en fontän, hur det gick till när Lasse Åberg och Babben Larsson förärades med förgyllda cykelstöd, varför Aftonbladet blev stämda på en miljon, hur Pettson och Findus formade Bröderna Sluts framtid, hur det kom sig att en kommunalpolitiker fick en daggmask i näsan och mycket, mycket mer.

Bröderna Slut spred många rykten om sig själva under sin storhetstid på 90-talet. Bland annat att de bodde på en gård utanför Surahammar. En dag gick traktorn sönder, och inte vilken traktor som helst utan en Fordson Major -36.

För att ha råd att laga traktorn började bröderna uppträda och spela musik, och gick därmed från att vara dyngspridare till glädjespridare.

För att ta reda på hur mycket sanning som ligger i den där historien, och andra Slut-historier har Emelie Bergholm, kreativ mångsysslare bland annat illustratör och författare, bedrivit en grundlig Slutforskning och sammanställt sina upptäckter i boken.

Under lördagen den 17 december klockan 14.00 på Folkets hus i Surahammar är det alltså dags. Boken kommer att släppas och gruppen kommer för en dag att återuppstå och spela sina sånger tillsammans med den entusiastiska författaren Emelie Bergholm, som genom noggrant lyssnande och många intervjuer återger gruppens improvisationsförmåga och speciella humor.

Powered by Labrador CMS