Kjell Höglund.

Nu har nya dokumentärfilmen om Kjell Höglund premiär

”När tåget lämnar perrongen”. Det är titeln på den nya kortdokumentären om sångaren, författaren, låtskrivaren och västeråsaren Kjell Höglund som nu har premiär.

Publicerad Senast uppdaterad

Kjell Höglund är ett unikum i svenskt musikliv, lika angelägen nu som då. I ett samhälle som drar åt ett håll ingen kunnat förutspå, där medmänsklighet och eftertanke inte längre är en självklarhet, står Kjell för ett altruistiskt alternativ, skriver Annika Kämpe, en av regissörerna bakom filmen, i ett pressmeddelande.

Redan på 70-talet gav han ut sina första skivor och har än idag en stor, dedikerad publik bestående dels av de som följt honom genom åren – men också av en ny skara unga fans som inte ens var födda då det begav sig.

Så varför är intresset kring hans person och konstnärskap större än någonsin?

Musikern själv har knappt setts till sedan han kollapsade innan en spelning i Östersund 2008. Nu berättar istället andra hans historia. 

Filmen undersöker varför två unga musiker, oberoende av varandra, väljer att föra det höglundska arvet vidare.

Kommande onsdag 23 premiärvisas kortdokumentären ”När tåget lämnar perrongen” på Kulturhustaket i Stockholm. Det är utsålt.

Regissören Annika Kämpe skriver i ett mejl till Västerås Tidning att det jobbas på en distribution av dokumentären så att den kan visas på andra ställen, men det är ingenting som är klart än. 

Powered by Labrador CMS