Mello-debut som artist. Västeråsaren Melanie Wehbe.

Nu får Melanie Wehbe kliva fram i rampljuset

Flera västeråsare kliver upp på Melodifestivalens scen nästa år. Eurovisionvinnaren Loreen gör comeback – och för Melanie Wehbe är det debut som artist. ”Superkul!”.

Publicerad Senast uppdaterad

Hon har redan vunnit Melodifestivalen som låtskrivare. Nu får västeråsaren Melanie Wehbe för första gången chansen att göra det även som artist. Det stod klart nu onsdagsmorgonen sedan SVT släppt resterande startfält i nästa års Melodifestival.

– Superkul att äntligen få kliva fram, säger 30-åringen till Västerås Tidning.

Det är som låtskrivare Melanie Wehbe mest gjort sig känd tidigare i Melodifestivalsammanhang. Hon debuterade redan 2014 och 2020 låg hon bakom The Mamas vinnarlåt ”Move” tillsammans med Patrik Jean och Herman Gardarfve.

Idag vet jag vem jag är som artist och kan känna mig trygg i det

Melanie Wehbe

Hon har även vunnit den danska motsvarigheten som låtskrivare 2019 med bidraget "Love is forever" som framfördes av Leonora.

På det imponerande låtskrivarkontot står även två Idol-vinnarlåtar och en Svensktoppen-etta inristade.

Men nu är det dags för artisten Melaine att kliva fram.

– Äntligen! säger hon jublande när Västerås Tidning når henne i bostaden i Stockholm.

– Men det är fortfarande i Västerås jag hänger och där jag har mina föräldrar och mina vänner. Det är skönt att det är så nära.

Med låten ”For the show”, som hon har skrivit text och musik till ihop med David-Lindgren Zacharias och Herman Gardarfve, står Melanie Wehbe på scenen i Sparbanken Arena i Lidköping den 18 februari 2023 i deltävling 3.

Hur känns det att få kliva fram på scenen nu?

– Superkul, verkligen. Jag har älskat varje sekund av att vara låtskrivare åt andra, men allt har sin tid. Jag har väntat på rätt tillfälle och rätt låt, nu kunde jag kryssa i alla boxar samtidigt, säger hon och fortsätter:

– Den här låten är 100 procent jag och jag hoppas att publiken lär känna mig både som artist och människa. Det är viktigt att vara autentisk, det ger en otroligt skön känsla.

Tajmingen att släppa fram sig själv i rampljuset som artist kunde inte varit bättre detta år då hon har släppt sin debut-ep ”Bloom”, som handlar om självacceptans och att hitta sig själv och sin inre styrka. Dessutom fick hon äran att under sin första sommarturné avsluta Stockholm Pride 2022 på stora scenen i Pride Park.

– Idag vet jag vem jag är som artist och kan känna mig trygg i det.

Har du någon resultatmässig målbild med ditt deltagande i Melodifestivalen?

– Målbilden är verkligen bara att jag ska ta chansen att introducera mig själv som artist, till en större publik. Det känns bara så kul.

Och jodå, givetvis finns hon sin vana trogen även i år med som låtskrivare. Tillsammans med Herman Gardarfve, Patrik Jean, och artisten själv har Melanie skrivit Wiktorias bidrag "All My Life" i deltävling två.

Ännu en Västeråsartist finns med i nästa års Melodifestival. Det är inte vem som helst – Eurovisionvinnaren Loreen gör comeback i Mello-sammanhang och gör sitt fjärde framträdande i tävlingen. Hon gör det med låten Tattoo i den sista deltävlingen i Malmö. Senast Loreen var med i tävlingen var 2017 då hon åkte ut i Andra chansen med låten ”Statements”.

Dessutom finns västeråsaren Tilde Ronja Wrigsell med som låtskrivare. Detta med låten "Haunted" som hon skrivit tillsammans med Albin Johnsén, Mattias Andreasson och Pontus Söderman. Den framförs av artisten Rejhan.


Lorren på Folkparken vid Mälaren-scenen förra somamren.
Powered by Labrador CMS