Melanie Wehbe tävlar i lördagkvällens deltävling i Melodifestivalen.

Melaine Wehbe gör gör debut som artist i Melodifestivalen: "Har väntat på rätt tillfälle"

Hon har redan vunnit Melodifestivalen som låtskrivare. Nu får västeråsaren Melaine Wehbe för första gången chansen att göra det även som artist. Under lördagen kliver hon upp på scenen på Melloscenen i Lidköping i deltävling 3. – Superkul att äntligen få kliva fram, sa 30-åringen till Västerås Tidning i en intervju tidigare i vintras.

Publicerad

Det är som låtskrivare Melanie Wehbe mest gjort sig känd tidigare i Melodifestivalsammanhang. Hon debuterade redan 2014 och 2020 låg hon bakom The Mamas vinnarlåt ”Move” tillsammans med Patrik Jean och Herman Gardarfve.

Hon har även vunnit den danska motsvarigheten som låtskrivare 2019 med bidraget ”Love is forever” som framfördes av Leonora.

På det imponerande låtskrivarkontot står även två Idol-vinnarlåtar och en Svensktoppen-etta inristade.

Men nu är det dags för artisten Melanie att kliva fram.

Med låten ”For the show”, som hon har skrivit text och musik till ihop med David-Lindgren Zacharias och Herman Gardarfve, står Melaine Wehbe på scenen i Sparbanken Arena i Lidköping i kvällens i deltävling 3.

I en artikel från slutet av november 2022 pratade Västerås Tidning med Västeråsartisten.

Hur känns det att få kliva fram på scenen nu?

– Superkul, verkligen. Jag har älskat varje sekund av att vara låtskrivare åt andra, men allt har sin tid. Jag har väntat på rätt tillfälle och rätt låt, nu kunde jag kryssa i alla boxar samtidigt, säger hon och fortsätter:

– Den här låten är 100 procent jag och jag hoppas att publiken lär känna mig både som artist och människa. Det är viktigt att vara autentisk, det ger en otroligt skön känsla.

Tajmingen att släppa fram sig själv i rampljuset som artist kunde inte varit bättre då hon under förra året släppte sin debut-ep ”Bloom”, som handlar om självacceptans och att hitta sig själv och sin inre styrka. Dessutom fick hon äran att under sin första sommarturné avsluta Stockholm Pride 2022 på stora scenen i Pride Park.

– Idag vet jag vem jag är som artist och kan känna mig trygg i det. Nu vill jag ta chansen att introducera mig själv som artist, till en större publik. Det känns bara så kul.

Och jodå, givetvis finns hon sin vana trogen även i år med som låtskrivare. Tillsammans med Herman Gardarfve, Patrik Jean, och artisten själv har Melaine skrivit Wiktorias bidrag ”All My Life” som vi fick höra förra helgen i deltävling två.

Powered by Labrador CMS