Ex-västeråsaren Mattias Andréasson kastar sig tillbaka till pojkbandseran i nya showen ”A show larger than life”. ”Det känns verkligen svinkul att få göra det här”, säger den förre EMD-medlemmen.

Mattias Andréasson återförenas med EMD-kollegan i ny show: ”Det är musik som aldrig dör”

Pojkbandseran får nytt liv i höst på Nya Hamburger Börs. En given artist i nya krogshowen är Mattias Andréasson, född och uppvuxen i Västerås och en av de tidigare medlemmarna i EMD. Men det var inte lika självklart att skylta med musiksmaken innan framgångarna kom. ”Jag lyssnade på Backstreet Boys i smyg”, säger Andréasson till Västerås Tidning inför premiären av ”A show larger than life”.

Publicerad

Premiär 21 september

Vad: Showen ”A show larger than life” – med de oförglömliga hitsen från legendariska musikgrupper som Backstreet Boys, New Kids on The Block, Take That och Westlife.

Premiär: 21 september på Nya Hamburger Börs, Stockholm och under hela hösten

Med: Några av Sveriges främsta artister och underhållare som David Lindgren, Boris René, Greg Curtis, Erik Segerstedt och Mattias Andréasson.

Biljetter: Showtic.se.

“A show larger than life” hyllar en episk musikera, från tidigt 90-tal fram till idag, med en kavalkad av hits från legendariska boybands som Backstreet Boys, Take That och Westlife. Bakom många av dessa hits står kända svenska producenter.

Det är musik som tveklöst är väl konserverad, menar Mattias Andréasson.

– Det håller 100 procent, det kommer aldrig att dö ut. Max Martin förändrade sättet att göra den här typen av musik, genialiskt helt enkelt. Jag lyssnar in på ett annat sätt nu när jag jobbat så mycket med musik. Det kan låta ganska banalt tänker man, men det är sjukt musikaliskt.

”Nu har vi insett…”

Lika öppet hyllade dock inte Mattias Andréasson genren som ung.

Han berättar om lumpartiden i Karlskrona.

– Syrran skickade ner en Backstreet Boys-singel som jag gömde under kudden och lyssnade på i smyg, haha.

EMD när det begav sig.

Pojkbandsstämpeln var heller inget som han och övriga medlemmar i EMD – Erik Segerstedt och Danny Saucedo – ville skylta med.

– Vi försökte hela tiden säga att vi var en poptrio. Nu har vi insett att vi var ett boyband, men det ville vi inte erkänna då …

Vann en grammis

Succé blev det oavsett etikett. EMD firade stora triumfer under sina tre år från bildandet 2007 efter att de tidigare samtliga slagit igenom i ”Idol”. Det blev platinaförsäljningar, tredjeplats i Melodifestivalen (”Baby goodbye”) och Grammis för Årets låt (”Jennie let me love you”). Med mera.

Sedan de satsade på egna karriärer efter 2010 har Andréasson, född i Badelunda församling för 42 år sedan, haft stor framgång främst som låtskrivare och musikproducent. Bland annat med megahiten ”Din soldat” som framfördes av Albin Johnsén och Kristin Amparo. 

”En håll-käften-show”. A larger than life-gänget.

”Proffsig produktion”

Men nu handlar det om något helt annat.

Krogshow blir något nytt för dig?

– Ja, jag har ju mest gjort festivalgrejer och nattklubbar tidigare. Nu blir det på ett och samma ställe och med så otroligt många personer inblandade. Jag hade nog inte riktigt fattat att det var en sån här stor och proffsig stor produktion när jag tackade ja, säger Andréasson.

– Men det känns verkligen svinkul att få göra det här. Det kommer att bli en riktig håll-käften-show.

Ja, produktionsbolaget utlovar en show fullt av sceneffekter, enastående koreografi och power.

– Det kommer att vara fett, extra allt!

”A show larger than life” kommer att spelas från startskottet 21 september hela hösten fram till december.

Gott om tid med andra ord att umgås med gamle bandkollegan Erik Segerstedt som han nu återförenas med.

– Superkul, det ska bli grymt roligt. Vi har inte hängt lika mycket som jag och Danny gjort så jag ser verkligen fram emot det.

Nej, för med Danny (Saucedo) har den förre västeråsaren hängt på flera sätt.

– Jag har varit basist och turnéledare under året nu åt Danny.

Det har gått över 20 år sedan Andréasson lämnade hemstaden Västerås.

Han är sedan länge rotad i Stockholm med sambo och tre barn på 5, 9 och 13 år.

Vilken kontakt har du med Västerås idag?

– Sådär, alltså. Jag har en hel del gamla kompisar kvar som försöker styra upp nåt häng. ”Du kommer väl som vanligt”, är den vanligaste ironiska kommentaren. Det är väl nackdelen med det här jobbet, man får offra mycket tid med familj och vänner.

En trevlig kontakt var dock härom året när han spelade med Danny när denne checkade in på Steam Hotel för flera spelningar.

– Det var skitnajs. Hela vibben och med en grym personal. Det gör jag gärna igen!

Powered by Labrador CMS